Догори
Дати відгук

Борщова заправка на зиму рецепт: простий рецепт без стерилизації

Іноді просто немає часу на те щоб чистити і смажити овочі, а борщу дуже хочеться.

2 хв на прочитання09 Вересня 2022, 20:30
Поділитись:

Без хорошої заправки, ніколи не вийде смачного, насичено червоного борщу. Використання свіжих овочів дає свої смакові особливості, але при цьому на приготування супу йде більше часу. А ось використання готової борщової заправки, на скоротить багато часу ваші кухонні клопоти. А якщо у вас свої овочі з городу, то як не скористатися моїми рецептами і не заготовити на зиму ароматну, смачну, красиву заправку. Плюс ще й у тому, що її можна використовувати як салат — зимовий смачний салат.

У розпал літніх заготовок приготуйте заправку для борщу на зиму, яка зберігає практично всі властивості літніх овочів. Готуються вони просто, швидко. Велика частина часу йде на те, щоб порізати, почистити овочі, тому радимо скористатися кухонним комбайном

Іноді просто немає часу на те щоб чистити і смажити овочі, а борщу дуже хочеться. У таких випадках на допомогу приходить консервація, до складу якої вже входять всі продукти крім капусти і картоплі. Залишається зварити бульйон додати відсутні овочі, викласти заправку і смачний борщ за короткий проміжок часу готовий.

Нам знадобиться:

  • Ріпчаста цибуля — 1 кг.
  • Морква — 1 кг
  • Буряк — 1,5 кг.
  • Солодкий болгарський перець — 800 гр.
  • Томати — 1,5 кг.
  • Часник — 120 гр.
  • Соняшникова олія — 250 гр.
  • Цукор 1 ст. ложка
  • Сіль 2,5 ст. л.
  • Чорний, червоний мелений перець за смаком
  • Оцтова кислота 70%

Приготування:

Морква добре промиємо, очистимо від шкірки, подрібнити за допомогою кухонного комбайна

Буряк промиємо, очистимо, пропустимо через комбайн

Помідори вимиємо, позбавимося від плодоніжки. Пюрируем за допомогою блендера. Болгарський перець очистимо від насіння. Подрібнимо тонкою соломкою.

Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо

У сковороді розігріваємо олію, протягом 10 хвилин пасеруємо цибулю. Готовий, золотистий овоч перекладаємо у велику каструлю. Так по черзі обсмажуємо всі підготовлені овочі.

В останню чергу вливаємо пюре з помідорів. Приправляємо цукром, сіллю. Добре перемішуємо, доводимо до кипіння, варимо 20 хвилин. Видавлюємо часник, кладемо спеції на свій розсуд. Уварюємо ще 10-15 хвилин

Поки готується заправка, підготуємо банки. Промиємо, складемо на деко, відправимо в духову шафу. Прожарим банки при температурі 120 градусів протягом 15-20 хвилин. Готовий салат розкладаємо по банках, додаємо на 1 літр, чайну ложку оцту.

Приємного апетиту!

Джерело: poradum.com.ua

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитання25 хвилин тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитаннягодина тому
Чорнобильська зона Рубка дерев Екологічні злочини
На території Чорнобильської зони продовжуються рейди: зафіксовано нові факти порушень
2 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання3 години тому
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у 6 регіонах, у деяких областях проходять аварійні відключення
1 хв на прочитання5 годин тому
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання5 годин тому
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання7 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання8 годин тому