- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Без борошна та манки: як приготувати шоколадну запіканку на сніданок
Сирна запіканка є однією з найчастіших страв, які готують на сніданок. Популярність запіканки в тому, що для її приготування потрібно небагато зусилля і 10−15 хвилин часу, пише «Uainfo.org».
Сирна шоколадна запіканка на швидку руку без борошна та манки, за цим рецептом вийде дуже смачною як у теплому вигляді, так і холодна після холодильника. Тож якщо після сніданку цей десерт залишився, його сміливо можна доїсти як в обід, так і на вечерю. Кількість цукру можна регулювати на свій смак, а замість какао можна використовувати розтоплений шоколад.
Шоколадна запіканка без борошна та манки: рецепт приготування
Складові:
- 2 яйця (100 г без шкаралупи)
- 700 г сиру
- 30 г какао або 100 г розтопленого шоколаду
- 200 г сметани (15-20%)
- 100 г цукру
- 40 г крохмалю
- Дрібка солі
- 10 г ванільного цукру
Спосіб приготування:
- Сир добре перемішуємо з цукром, сіллю, яйцями, какао або розтопленим шоколадом, крохмалем, сметаною та ванільним цукром.
- Все перебиваємо блендером до однорідної консистенції.
- Потрібно зім'яти папір для випічки, щоб він став пластичним, і вистилаємо форму, намагаючись не порушити її цілісність. Можна взяти порційні маленькі форми, щоб запіканка приготувалася швидше.
- Викладаємо сирну масу у форму та розрівнюємо.
- Випікаємо у розігрітій до 160 градусів духовці на середньому рівні без конвенції протягом години.
- Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо запіканку на 20-30 хвилин у духовці.
- Коли запіканка злегка охолоне, перекладаємо її на блюдо для подачі та прикрашаємо сметаною чи розтопленим шоколадом.