- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Баклажани з родзинками та томатами: оригінальна та проста закуска на зиму
Баклажани з родзинками та томатами: оригінальна та проста закуска на зиму
Надзвичайно смачний рецепт від Євгена Клопотенко.
А ви пробували поєднати баклажани з родзинками? Завдяки пружній текстурі цього овочу та здатності вбирати інші смаки та аромати, у вас вийде смачна закуска з ледь помітним солодкуватим присмаком. Готувати її дуже просто і вона підійде тим, хто не любить оцет у складі страв. В холодну пору року ви отримаєте чудовий гарнір до м’ясних страв, додаток до макаронів, рису чи картоплі або топінг для брускет і бутербродів.
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ
Беріть пружні баклажани будь-якого сорту та середнього розміру, бо в них не буде надто багато насіння. Використовуйте томати щільної текстури, щоб довго не виварювати страву. Часник додавайте на свій смак, але так, щоб він не затьмарив смак родзинок.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 800-900 мл:
Покроковий рецепт:
КРОК 1
Помийте 450 г баклажанів, зріжте хвостики та поріжте плоди середнім кубиком. Розігрійте пательню з 50 мл соняшникової олії, перекладіть баклажани та обсмажте до появи золотавої скоринки. Тим часом поставте стерилізуватися банки та кришки зручним для вас способом.
КРОК 2
Помийте 500 г томатів, розріжте їх навпіл, виріжте плодоніжку та перебийте в чаші блендера чи перекрутіть на м’ясорубці. Перелийте у велику каструлю, доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин на середньому вогні.
КРОК 3
В каструлю додайте смажені баклажани, вичавте 3 зубчики часнику, додайте 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру та 1 ст. л. родзинок. Варіть на повільному вогні ще 10 хвилин.
КРОК 4
Перекладіть у стерилізовані банки та щільно закрутіть кришками. Залиште охолоджуватися за кімнатної температури, а потім приберіть в прохолодне місце та зберігайте до року.