Догори
Дати відгук

Баклажани з родзинками та томатами: оригінальна та проста закуска на зиму

Надзвичайно смачний рецепт від Євгена Клопотенко.

2 хв на прочитання30 Вересня 2022, 13:55
Поділитись:

А ви пробували поєднати баклажани з родзинками? Завдяки пружній текстурі цього овочу та здатності вбирати інші смаки та аромати, у вас вийде смачна закуска з ледь помітним солодкуватим присмаком. Готувати її дуже просто і вона підійде тим, хто не любить оцет у складі страв. В холодну пору року ви отримаєте чудовий гарнір до м’ясних страв, додаток до макаронів, рису чи картоплі або топінг для брускет і бутербродів.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ

Беріть пружні баклажани будь-якого сорту та середнього розміру, бо в них не буде надто багато насіння. Використовуйте томати щільної текстури, щоб довго не виварювати страву. Часник додавайте на свій смак, але так, щоб він не затьмарив смак родзинок.

ІНГРЕДІЄНТИ

На 800-900 мл:

 Покроковий рецепт:

КРОК 1

Помийте 450 г баклажанів, зріжте хвостики та поріжте плоди середнім кубиком. Розігрійте пательню з 50 мл соняшникової олії, перекладіть баклажани та обсмажте до появи золотавої скоринки. Тим часом поставте стерилізуватися банки та кришки зручним для вас способом.

КРОК 2

Помийте 500 г томатів, розріжте їх навпіл, виріжте плодоніжку та перебийте в чаші блендера чи перекрутіть на м’ясорубці. Перелийте у велику каструлю, доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин на середньому вогні.

 КРОК 3

В каструлю додайте смажені баклажани, вичавте 3 зубчики часнику, додайте 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру та 1 ст. л. родзинок. Варіть на повільному вогні ще 10 хвилин.

 КРОК 4

Перекладіть у стерилізовані банки та щільно закрутіть кришками. Залиште охолоджуватися за кімнатної температури, а потім приберіть в прохолодне місце та зберігайте до року.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Рецепт приготування Деруни Швидка страва
Просто та смачно: перевірений рецепт відмінних дерунів
1 хв на прочитання9 хвилин тому
На Кіровоградщині лісгосп має сплатити понад 200 тисяч
Фото ілюстративне
Суд повернув громаді Києва земельну ділянку біля Біличанського лісу, на якій розташована траса Київ-Ірпінь
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання9 годин тому
Хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитанняВчора
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитанняВчора
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитанняВчора
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитанняВчора