Догори
Дати відгук

Адміністрація морських портів хоче стягнути з судновласника 2,3 млн грн за «Делфі»

Сам танкер уже арештували з правом переміщення

2 хв на прочитання03 Вересня 2020, 17:20
Поділитись:

Господарський суд Одеської області наклав арешт на танкер "Делфі", який зараз намагаються прибрати з пляжу "Дельфін". Відповідне рішення зареєстроване в Єдиному реєстрі судових рішень.

Таким чином, рішення Адміністрації морських портів України частково задоволено.

"Судно "Делфі" судновласника MISTER DRAKE PC заарештовано з правом його переміщення. На танкер накладено арешт в якості забезпечення позовних заяв. Боржником є компанія MISTER DRAKE PC (Unated Kingdom), а її представником житель Миколаївської області Юрій Голіков. Ухвала набрала законної сили 1 вересня 2020 року і може бути пред`явлена до примусового виконання у строки, визначені ст.12 Закону України "Про виконавче провадження"" – йдеться в ухвалі.

В документі також зазначається, що "за наявності поданих заявником до суду доказів права власності на судно у компанії MISTER DRAKE PC відсутні підстави вважати імовірним вжиття іншими особами дій щодо відчуження та передачі судна "Делфі", внаслідок чого також не підлягає судом задоволенню заява позивача в частині заборони іншим особам вчиняти будь-які дії щодо судна "Делфі", пов`язані з його відчуженням та передачею".

Адміністрація морських портів судиться з судновласником про стягнення понад 2,3 млн гривень збитків.

Розгляд відповідної справи призначено на 23 вересня 2020 року.

GreenPost повідомляв, що судно Делфі, яке пливло під прапором Молдови, 22 листопада 2019 року було зірване з якоря штормом. Воно дрейфувало у напрямку берега та сіло на мілину поблизу Одеси. Оскільки "Делфі" був танкером, то перший витік нафти з нього стався відразу ж. Вміст нафтопродуктів у воді поблизу тоді перевищував гранично допустимі показники у 53 рази.

У січні 2020 року в Держекоінспекції повідомили, що нададуть Адміністрації морських портів України (АМПУ) юридичну можливість прибрати судно. В АМПУ тоді говорили, що вони можуть розпочати заходи з прибирання, якщо отримають або припис від екоінспекції про пряму загрозу довкіллю чи життю і здоров’ю людей або рішення суду, або відмову власника від свого майна. За підрахунками АМПУ, підняття судна мало б зайняти три місяці. Відколи судно затонуло минуло сім місяців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко