Догори
Дати відгук

5 причин полюбити кабачок : названо користь овоча

До складу кабачків входить безліч вітамінів.

2 хв на прочитання28 Червня 2023, 13:03
Поділитись:

Для багатьох з нас кабачки — це, насамперед, їжа. Причому їжа смачна і різноманітна. Ми звикли смажити кабачки, робити з них рагу, пекти оладки, і, звичайно, запасати на зиму кабачкову ікру. Але мало хто з нас замислюється над тим, що кабачки з простої їжі можуть перетворитися на лікарський засіб.

1. У кабачках багато вітамінів і мінералів

Кабачок – не тільки смачний і популярний овоч, але і справжній лікар.

Мало того, що в ньому багато калію, кабачок також містить натрій, кальцій, магній, фосфор, мідь і залізо, набір органічних кислот, вітаміни С, В1, В2.

2. На кабачках можна схуднути

У 100 г свіжих кабачків всього лише 27 ккал. Кабачок відмінно засвоюється і прекрасно підходить для найрізноманітніших дієт, в тому числі й для схуднення. А ось відварні кабачки, а також пюре і пудинги, приготовані з цього овоча, будуть корисні при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Хімічний склад кабачка робить цей овоч корисним продуктом для діабетиків, для яких в харчуванні дуже важливо обмеження вуглеводів і жирів.

3. Кабачок не викликає алергію

Кабачок має хороші гіпоалергенні властивості. Безумовно, стовідсоткової гіпоалергенності не може гарантувати жоден продукт, але все ж, алергія на кабачок зустрічається надзвичайно рідко.

Не рекомендується захоплюватися кабачками хіба що при захворюваннях нирок, які пов’язані з порушенням виведення калію.

4. З кабачка виходять відмінні маски для обличчя

Маски з кабачків прекрасно пом’якшують, живлять і тонізують. Для відновлення водного балансу сухої шкіри кабачок нарізають на тонкі смужки і на 20 хвилин накладають на обличчя і шию, а вмиваються молоком або водою.

Якщо натерти кабачок і змішати в пропорції 1:2 з запареним геркулесом, то вийде чудова маска для жирної шкіри. З її допомогою можна прибрати жирний блиск і освіжити колір обличчя.

Також кабачок одночасно захищає шкіру від передчасного старіння, покращує мікроциркуляцію кровоносних судин шкіри, створює чудовий захист від ультрафіолетових променів.

5. З кабачків можна готувати безліч страв

Кабачок – один з небагатьох овочів, які набагато смачніші в недостиглому вигляді.

Невеликі зелені кабачки можна тушкувати, смажити, фарширувати, маринувати, робити з них оладки, ікру і додавати в інші страви – рецептів маса, від найпростіших, п’ятихвилинних до екзотичних з безліччю інгредієнтів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.