Догори
Дати відгук

3 харчові звички, які допоможуть сповільнити старіння після 50

Продукти, які реально омолоджують.

2 хв на прочитання11 Січня 2024, 08:11
Як сповільнити процеси старіння Як сповільнити процеси старіння
Поділитись:

Є такі види продуктів, які допомагають уповільнювати процеси старіння після п’ятдесяти років. Таке харчування дозволить підтримати організм у тонусі, він залишатиметься здоровим та енергійним.

Що потрібно їсти, щоб не старіти

  • Продукти з клітковиною. Якщо кожного дня вживати їжу, що багата харчовими волокнами, це зменшить ризик серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу і високого кров’яного тиску. Водночас клітковина допомагає боротися із надлишковою вагою, скорочує ризик вікових захворювань, зокрема деменції. Тому варто включити до свого щоденного раціону цільнозернові продукти, сочевицю, овочі та фрукти.
  • Продукти, що багаті на білок. Якщо їсти достатню кількість білкової їжі, це нівелюватиме вікову втрату м’язової тканини. До білкової дієти можна додати фізичну активність, тоді результат буде більш ефективним. Це допоможе у нарощуванні нових м’язів. Щоб отримувати достатню кількість білка, потрібно їсти кожного дня м’ясо птиці, яйця, горіхи та йогурт.
  • Корисні ненасичені жири. Найбільший ризик серцево-судинних захворювань виникає у віці від 45 до 55 років. Тому досить важливо подбати про здоров’я свого серця у такому віці. Найкращим способом буде додавання до свого щоденного раціону корисних жирів, що допоможе уникнути ішемічної хвороби серця. Поліненасичені жирні кислоти омега-3 містяться у морській рибі, горіхах, авокадо, оливковій олії, які знижують ризик гіпертонії.
  • Рослинна їжа. Додавання продуктів рослинного походження до свого щоденного раціону значно уповільнює процеси старіння. В оброблених продуктах харчування, таких як бекон, ковбаси, сосиски тощо містяться шкідливі сполуки, що пов’язані із хворобами серця, діабетом, ожирінням та гіпертонією. А рослинна їжа дозволить уникнути ризиків розвитку цих захворювань і уповільниться старіння організму та шкіри.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.