Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • Клімат
  • Зеленський назвав «екологічними бомбами» для планети окуповані Крим та Донбас — виступ на саміті СОР-26 (ВІДЕО)

Зеленський назвав «екологічними бомбами» для планети окуповані Крим та Донбас — виступ на саміті СОР-26 (ВІДЕО)

Ці частини України президент назвав загрозою для всього світу.

2 мин на прочтение02 Ноября 2021, 15:02
Фото:
ТСН Фото: ТСН
Поделиться:

На кліматичній конференції СОР-26 у Глазго 1 листопада, президент України Володимир Зеленський закликав країни до «глобального потепління у відносинах держав», розповівши про дві екологічні бомби, які виникли, за його словами, через невиконання гарантій Україні.

Глава держави розповів, що півострів Крим з унікальною флорою та фауною став військово-морською базою Російської Федерації, на частині Донбасу спостерігаються затоплення шахт, деградація ґрунтів і нестача питної води. Усе це тепер — реальна загроза для всього світу, переконаний український президент.

«Щоб подолати глобальне потепління, нам необхідне глобальне потепління у відносинах держав, де щороку тане довіра. Домовленості нічого не варті, якщо для когось це просто слова — і щодо екологічних угод, і тих, що не стосуються довкілля. У 1994 році Україна отримала гарантії безпеки, які, на жаль, не було виконано. Планета отримала дві екобомби в центрі Європи: окуповані Крим і частину нашого українського Донбасу», —  наголосив Зеленський.

Він повідомив, що до 2030 року Україна має намір скоротити викиди парникових газів на 65 %, а до 2060 р. — домогтися кліматичної нейтральності. Про це він заявив у понеділок, 1 листопада, під час свого виступу на кліматичному саміті COP26 у Глазго (Велика Британія).

«Україна ратифікувала Паризьку угоду однією з перших в Європі. За обсягом скорочення викидів вона посідає 4-те місце серед 45 сторін рамкової конвенції ООН. Наші цілі до 2030 року скоротити викиди парникових газів на 65 %, і не пізніше 2060 року досягти кліматичної нейтральності», — сказав глава держави.

За словами президента, Україна підтримує низку ініціатив Конференції ООН із питань змін клімату. Зокрема, йдеться про декларацію щодо лісу та землекористування.

«Важливим для нас є доступ до надійного та довгострокового кліматичного фінансування, особливо в межах «зеленого» кліматичного фонду», — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що з 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася кліматична конференція СОР-26, яка триватиме до 12 листопада. Головна мета COP26 — активізувати зусилля сторін задля досягнення цілей Паризької угоди — утримання зростання середньої світової температури на рівні значно нижче +2 °C від доіндустріальних показників та спрямування зусиль на обмеження зростання температури до +1,5 °C від доіндустріальних рівнів.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Глобальный экологический фонд Защита биоразнообразия Транспорт
Глобальный экологический фонд поможет Украине запустить проекты по созданию устойчивой транспортной инфраструктуры для защиты биоразнообразия
1 мин на прочтение34 минуты назад
Изображение создано ИИ
Как покрасить пасхальные яйца, используя только природные красители
9 мин на прочтениечас назад
Советы диетолога Продукты для похудения Фитнес
Всегда должно быть в холодильнике: диетолог назвала пять продуктов для похудения
2 мин на прочтение2 часа назад
Изображение создано ИИ
В индийских пряностях нашли яд – их могли поставлять по всему миру
1 мин на прочтение2 часа назад
Украина и Молдова продолжают сотрудничество в сфере окружающей среды и синхронно направляются в ЕС
1 мин на прочтение3 часа назад
На территории Объединенных Арабских Эмиратов появится первый в мире оздоровительный остров
1 мин на прочтение4 часа назад
Воздушный крафин "Зебра": рецепт приготовления без дрожжей
1 мин на прочтение5 часов назад
Сотни тысяч рыб погибли во Вьетнаме - Азия страдает от жгучей жары
2 мин на прочтение5 часов назад