Вверх
Дать отзыв

Зміни клімату можуть викликати технологічні аварії – Європейська економічна комісія ОНН

24-26 листопада відбудеться Європейський форум щодо зниження ризику лих (EFDRR).

2 мин на прочтение14 Октября 2021, 13:51
Фото:
UA.NEWS Фото: UA.NEWS
Поделиться:

В цьому році Європейська економічна комісія Організації Об'єднаних Націй (ЄЕК ООН) стала свідком руйнівних наслідків зміни клімату і численних стихійних лих, таких як повені в Бельгії, Нідерландах і Німеччині. Лиха, викликані небезпечними природними явищами, що почастішали через зміни клімату, також можуть викликати технологічні аварії, повідомляє сайт організації.

ЄЕК ООН підтвердила свою прихильність підтримці своїх держав-членів в управлінні ризиком лих в транскордонному контексті з метою зменшення схильності і уразливості їх населення. 

«Зусилля щодо зниження ризику лих повинні враховувати зростаючі наслідки зміни клімату і повинні включати всі рівні управління. ЄЕК ООН прихильна підтримці держав-членів в найбільш ефективному використанні наших юридичних угод і політичних зобов'язань для зниження ризику природних і техногенних небезпек і пом'якшення їх транскордонного впливу. Я закликаю держави-члени розвивати політичне співробітництво між суміжними дисциплінами на національному, регіональному, місцевому та міжнародному рівнях», - сказав заступник Виконавчого секретаря Дмитро Марьясін.

Основні моменти роботи ЄЕК ООН будуть представлені на майбутньому Європейському форумі щодо зниження ризику лих (EFDRR), який відбудеться в Матозіньюші, Португалія, і в Інтернеті, 24-26 листопада 2021 року.

Демонструючи цілеспрямовану участь ЄЕК ООН у вирішенні цих проблем, ЄЕК ООН активно брала участь в підготовці робочої сесії EFDRR з адаптації до зміни клімату та зниження ризику лих, на якій буде представлена ​​транскордонна карта хвостосховищ з безліччю небезпек. греблі в дельті Дунаю, з урахуванням переважаючих ризиків повеней.

Крім того, ЄЕК ООН допомагає країнам управляти ризиками техногенних катастроф. Спільно з партнерами ЄЕК ООН розробила Керівні принципи UNDRR по антропогенним / технологічним небезпекам і підтримує країни в їх реалізації в рамках роботи в рамках Конвенції про промислові аварії. Спираючись на Меморандум про взаєморозуміння з Європейським інвестиційним банком, ЄЕК ООН, ОЕСР і ЄІБ об'єднали зусилля для організації в EFDRR цілеспрямованого тематичного обговорення хімічних і промислових аварій та їх важливого місця в Сендайської рамковій програмі (24 листопада 2021 року 10:00 - 12: 00 CET) під назвою «Запобігання ще однієї аварії в Сандоз, Бая-Маре або Бейруті: перспективи управління ризиками в контексті Сендайської рамкової програми».

Нагадаємо, що стихійні лиха за 2020–2021 роки пов'язані з діяльністю людини.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.