Вверх
Дать отзыв

Влада вирішила долю Каховської ГЕС-2

Звіт з ОВД містив застарілі дані

2 мин на прочтение03 Марта 2020, 14:20
Поделиться:

Проект Каховської ГЕС отримав відмову у видачі висновку з ОВД – оцінки впливу на довкілля.  Про це повідомляється у листі Департаменту енергетики та екології Херсонської ОДА, адресованому ПрАТ «Укргідроенерго».

«Протягом громадського обговорення планованої діяльності будівництва та експлуатації ПрАТ «Укргідроенерго» гідроелектростанції «Каховська ГЕС-2» в Бериславському районі Херсонської області, що тривало з 26 листопада 2019 року до 16 січня 2020 року, надійшло 26 звернень щодо надання зауважень та пропозицій до Звіту з ОВД від громадськості», – йдеться у листі.

Аналіз зауважень громадськості та висновків фахівців схилили директора департаменту Михайла Зайцева підписати негативний висновок. Це означає, що найближчим часом Каховська ГЕС-2 будуватися не буде. Але у разі підготовки якіснішого, переконливішого звіту з ОВД та отримання ним позитивного висновку, проект будівництва може отримати шанс на реалізацію.

«Це знакова подія для всіх, хто боровся проти будівництва ГЕСів в Україні заради збереження наших прісноводних джерел. Раніше «Укргідроенерго» підготувало Звіт, який містив не лише застарілі дані та недостовірну інформацію, але й не мав жодних наукових досліджень важливих компонентів довкілля, історичних та культурних пам‘яток»
голова Канівського підрозділу Національного екологічного центру України Дмитро Іванов

 

Він пояснив, що відмова у видачі висновку означає, що найближчим часом ніякого будівництва Каховської ГЕС-2 не буде.  «Укргідроенерго» повинен почати всю справу з ОВД спочатку.

Довідка: звіт з ОВД Каховської ГЕС-2 був негативно оцінений Херсонською обласною радою. Про це Херсонську ОДА листом від 29 січня ц.р. повідомив голова Херсонської облради Владислав Мангер.

ПрАТ – приватне акціонерне товариство. За інформацією сайту "Укргідроенерго" 100% акцій ПрАТ «Укргідроенерго» належить державі в особі Міністерства енергетики та захисту довкілля.

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Плохой холестерин Полезные овощи Питание
5 овощей, снижающих уровень плохого холестерина
2 мин на прочтениечас назад
Изображение создано ИИ
Минздрав вынес на общественное обсуждение проект порядка предоставления услуг по амбулаторному лечению туберкулеза на первичке
2 мин на прочтениечас назад
Оформление инвалидности Разоблачили группу Медиков поддельные Документы
50 тысяч гривен за оформление инвалидности: во Львовской области разоблачили группу медиков, зарабатывавших на документах
1 мин на прочтение2 часа назад
Скриншот: devby.io
Посадите реальное дерево онлайн: экс-политзаключенный из Беларуси запустил необычное приложение для спасения планеты
4 мин на прочтение3 часа назад
Экоактивистам, в центре Берлина облившим Бранденбургские ворота краской, дали условный срок
2 мин на прочтение3 часа назад
Десерт со вкусом детства: как приготовить шоколадную колбасу
1 мин на прочтение4 часа назад
Завладение землей на 291 млн грн: НАБУ разоблачили разоблачили министра агрополитики и задействованных в схеме должностных лиц
2 мин на прочтение5 часов назад
В Венеции начали штрафовать туристов, не заплативших сбор за въезд в город
1 мин на прочтение6 часов назад