Вверх
Дать отзыв

У Києві до реанімації потрапило семеро хворих на коронавірус із підробними COVID-сертифікатами

Лікарня не називається.

2 мин на прочтение21 Октября 2021, 19:32
Фото зі сторінки Леоніда Ємця Фото зі сторінки Леоніда Ємця
Поделиться:

Днями у київську лікарню надійшло відразу сім пацієнтів з купленими сертифікатами про вакцинацію. Про це розповів депутат Леонід Ємець, але при цьому прізвища пацієнтів, лікарів і назва лікарні він не назвав.

За словами Ємця, завідувач відділенням був дуже здивований вагою симптомів семи пацієнтів, які прибули в лікарню з коронавірусів і при цьому нібито пройшли перед цим повний курс вакцинації. Медик зауважив, що за всіма стандартами хвороба у пацієнтів, які щеплені, повинна проходити набагато легше.

"Заввідділення, м‘ягко кажучи був здивований важкістю симптомів вакцинованих. Так бути не мало. За всіма стандартами і практикою, як його особистою так і світовою — коввд у паціентів мав проходити набагато легше. Бувають звичайно індивідуальні виключення, але тут 7 паціентів одразу! Коротше зав відділення включив «режим лікаря Хауса» і провів з кожним індивідуальну бесіду. Попередив, що є два протоколи лікування. Один для вакцинованих і інший для невакцинованих, відповідно. І якщо їх наплутати — то результати будуть дуже сумні. Ну, я думаю ви вже здогадались. Всі 7! Карл — всі сім вакцинованих пацієнти — купили собі сертифікат", - написав Ємець.

У поліції Києва повідомили, що відстежують та документують усі факти надання послуг з фальшування медичних документів, пов’язаних з COVID-19.

"Зокрема лише минулого тижня ми провели 35 обшуків. Задокументовано незаконну діяльність трьох лікарів в Дніпропетровській, Черкаській областях та Києві. Крім того,  вилучено понад 70 міжнародних сертифікатів про вакцинацію та більше 100 ПЛР-тестів, а також заблоковано два телеграм-канали, через які здійснювали замовлення», - розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко. 

Він додав, що упродовж минулого тижня слідчими та дізнавачами Нацполіції розпочато майже 90 кримінальних проваджень за фактами підроблення результатів ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації від COVID-19. З них більше 70 фактів виявили працівники Державної прикордонної служби під час перевірки документів при перетині державного кордону. 

Загалом з початку року відкрито понад 730 проваджень за аналогічними фактами. Найбільше – на Волині (207),  в Києві (98), Рівненській та  Львівській (по 75) областях.

Нагадаємо, що вакциноскептики застерігають від купівлі COVID-сертифікатів.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost