Вверх
Дать отзыв

Назвали напій, який захищає серце під час стресу

Регулярне вживання какао здатне захистити серце під час стресових ситуацій

2 мин на прочтение08 Апреля 2021, 07:32
Названий напій, який захищає серце під час стресу Названий напій, який захищає серце під час стресу
Поделиться:

Крім смакових якостей, какао має поживний склад, а це понад 300-х речовин. Звичайно, всі перерахувати складно, але найкорисніші варто озвучити.

Так, какао містить: рослинний білок, жири, вуглеводи, харчові волокна, органічні кислоти, бета-каротин, сахарозу, вітамінний комплекс, а саме вітаміни групи В, А, РР, Е, мінеральні речовини (кальцій, магній, марганець, натрій, цинк, мідь, фтор, залізо).

Наприклад, щоб відновити в організмі запаси заліза і цинку, досить 2-3 чашечки какао на тиждень або ж кілька шматочків чорного шоколаду.

Ще одна корисна речовина, що входить до складу какао – меланін, який захищає шкіру від негативного впливу ультрафіолетових променів. Особливо гостро організм потребує меланін в літню пору, коли сонце найбільш активно і небезпечно для здоров’я. Чашечка ароматного какао не тільки захищає від сонячних опіків, але і сприяє гарній засмазі.

Регулярне вживання какао здатне захистити серце під час стресових ситуацій. До такого висновку прийшли вчені з Університету Бірмінгема, дослідження яких опубліковано в журналі Nutrients.

Фахівці з'ясували, що флаваноїди, які містяться в бобових - група природних кисневмісних гетероциклічних сполук, похідних бензо-гамма-пірона - позитивно впливають на функції кровоносних судин під час психічної напруги.

"Вживання какао, багатого флаваноїдами, може бути ефективним способом зменшення тимчасових порушень ендотеліальної функції після стресу і поліпшення кровотоку під час стресових епізодів", - повідомили автори дослідження.

Завдяки високому вмісту калію даний продукт корисний при серцевій недостатності. А головне джерело енергії в какао – теофілін сприяє розширенню кровоносних судин, покращуючи кровообіг і сприятливо впливає на роботу серця. Крім того, какао містить і інші компоненти, які за впливом схожі із кофеїном: покращують настрій, підвищують працездатність, допомагають впоратися з депресією і хронічною втомою, але мають значно менше протипоказань.

Що стосується калорійності продукту, то 100 грамів какао-порошку містить 350 ккал. Напій з какао досить поживним, тож може стати гарною альтернативою денного перекусу. А вміст жирів і вуглеводів в какао в рази менше, ніж в шоколаді.

Вчені рекомендували включити какао в щоденний раціон, нагадавши, що флаваноїди містяться і в інших продуктах: зеленому чаї, малині, вишні, ожині і винограді.

Раніше ми розповідали, які звички можуть покращити здоров'я та імунітет людини.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Оформление инвалидности Разоблачили группу Медиков поддельные Документы
50 тысяч гривен за оформление инвалидности: во Львовской области разоблачили группу медиков, зарабатывавших на документах
1 мин на прочтение29 минут назад
Скриншот: devby.io
Посадите реальное дерево онлайн: экс-политзаключенный из Беларуси запустил необычное приложение для спасения планеты
4 мин на прочтениечас назад
Бранденбургские ворота, облитые оранжевой краской активистами движения «Последнее поколение». Фото: Paul Zinken/dpa/picture alliance
Экоактивистам, в центре Берлина облившим Бранденбургские ворота краской, дали условный срок
2 мин на прочтениечас назад
Вкусный десерт Шоколадная колбаса Рецепт приготовления
Десерт со вкусом детства: как приготовить шоколадную колбасу
1 мин на прочтениечас назад
Завладение землей на 291 млн грн: НАБУ разоблачили разоблачили министра агрополитики и задействованных в схеме должностных лиц
2 мин на прочтение3 часа назад
В Венеции начали штрафовать туристов, не заплативших сбор за въезд в город
1 мин на прочтение4 часа назад
26 апреля – Международный день памяти о Чернобыльской катастрофе
2 мин на прочтение4 часа назад
Из Тернополя пытались незаконно отправить за границу уникальный артефакт старше 400 млн лет
1 мин на прочтение6 часов назад