Вверх
Дать отзыв

На Каховському водосховищі з'явиться суперпарк "зеленої" енергетики

1 мин на прочтение14 Августа 2020, 16:40
Image by enriquelopezgarre from Pixabay Image by enriquelopezgarre from Pixabay
Поделиться:

У Дніпропетровській області на Каховському водосховищі планують встановити вітрову та сонячну електростанції загальною потужністю 4 ГВт, а поряд побудувати завод з виробництва водню. Проєкт реалізує компанія River Wind Ukraine, пише Eco Town.

Перший в Україні гібридний парк відновлюваних джерел енергії розкинеться на 210 кв км. Вітряки встановлять прямо у воді - це дозволить забезпечити найбільш ефективне навантаження. В залежності від обраного обладнання, їх буде від 155 до 172. Між вітряками розмістять плаваючі сонячні панелі, які займатимуть 40% всієї відведеної площі. Разом установки матимуть встановлену потужність обсягом близько 4 ГВт. На водень електроенергію перетворюватиме завод, який зведуть поряд. Більшість матеріалів збираються використати від вітчизняних виробників.

«Зелений» водень експортуватимуть до Німеччини, а згодом планують використовувати на внутрішньому ринку.

"Німеччина прийняла стратегію переходу паливної системи на водень, проте власних потужностей для забезпечення потреб у неї не вистачає, - зазначив регіональний менеджер проєкту Віктор Динисюк. – Німеччина готова купувати у нашого підприємства водень, а в майбутньому плануємо працювати і на внутрішньому ринку: строк служби українських атомних та гідроелектростанцій добігає кінця».

Перший в Україні гібридний парк відновлюваних джерел енергії зведуть коштом українських та німецьких інвесторів. Будівництво планують розпочати у 2021 році. Роботи виконуватимуть поетапно - до 2025-го.

Наразі інвестори та місцева влада вже підписали дозвіл на розробку детального плану території, триває підготовка документів необхідних для старту робіт.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.