Вверх
Дать отзыв

Краще вже цукор: аспартам у кока-колі може викликати захворювання на рак

Хоча дебати про безпеку аспартаму тривають.

1 мин на прочтение18 Марта 2024, 23:04
Зображення згенероване ШІ Зображення згенероване ШІ
Поделиться:

Штучний підсолоджувач аспартам, який використовується в тисячах продуктів — від гумок без цукру до дієтичних газованих напоїв — став предметом обговорень через можливий зв'язок із раком. Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що аспартам слід класифікувати як «можливо канцерогенний для людини». Однак не всі експерти роблять із цього висновок, що дієтичні газовані напої спричиняють рак.

Вказана класифікація означає, що деякі дослідження, переглянуті Міжнародним агентством з дослідження раку (МАДР), показують, що можливий зв'язок між аспартамом і раком печінки, але наука щодо цього далеко не є вирішальною, як у випадку з такими речовинами, як асбест чи тютюновий дим.

Управління з продовольства і медикаментів США висловило свою позицію, заявивши, що не поділяє висновки Міжнародного агентства з дослідження раку щодо аспартаму як можливого канцерогена. Вони продовжують стверджувати, що аспартам є безпечним для споживання за умови дотримання встановлених норм.

Таким чином, дебати про безпеку аспартаму тривають, і спільнота сподівається на додаткові дослідження, щоб з'ясувати його вплив на здоров'я людини. Наприклад, окремий комітет експертів ВООЗ також здійснив оцінку ризику щодо аспартаму і заявив, що власні вимоги ВООЗ не потребують змін.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Изображение создано ИИ
Биолог рассказал о медведях-«наркоманах» в США: они врываются в дома, слыша «вещества»
2 мин на прочтение2 часа назад
Изображение создано ИИ
Каких витаминов нам не хватает: вот что выяснили учёные
2 мин на прочтение3 часа назад
Акция Фиби Пламмер и Анны Холланд в Национальной галерее в Лондоне в октябре 2022 года. Фото: Just Stop Oil/PA/dpa/picture alliance
Экоактивистки, облившие супом картину Ван Гога, получили тюремные сроки
2 мин на прочтение4 часа назад
Ник Норвиц обнаружил, что от употребления яиц его уровень ЛПНП, который принято считать «плохим холестерином», на самом деле снизился. Скриншот: NicknorwitzPHD/Youtube
Человек целый месяц съедал 24 яйца в день, чтобы посмотреть, что произойдет с его телом — результаты удивили многих
2 мин на прочтение5 часов назад
Стеклянный домик на даче собственноручно: советы и идеи (ВИДЕО)
3 мин на прочтение6 часов назад
Может стать самым сильным и самым крупным в регионе за год: Ураган «Хелен» обрушился на США (ФОТО)
2 мин на прочтение7 часов назад
Канализационные отходы обдали автомобили, мотоциклистов и пешеходов: в Китае из лопнувшей трубы ударил гигантский фонтан
1 мин на прочтение8 часов назад
В США казнили второго осужденного путем удушения азотом – мужчина сам выбрал такой способ
4 мин на прочтение11 часов назад