Вверх
Дать отзыв

Діамант можна з'їсти: садівники вирощують яблука сорту «чорний діамант» (ФОТО)

У світі існує величезна кількість культурних сортів садових яблунь, які вирізняються кольором, формою, розміром і смаковими якостями.

2 мин на прочтение09 Сентября 2021, 12:45
Чорний діамант Чорний діамант
Поделиться:

Попередником знаменитих на весь світ яблук «Чорний діамант» став сорт «Хуа Ніу», який раніше був виведений новозеландськими селекціонерами. Як повідомляв  EastFruit, після того, як сортові саджанці цієї рослини були завезені в Китай, місцеві садівники, завдяки особливим кліматичним умовам і сучасним технологіям вирощування змогли значно поліпшити характеристики цього сорту.

Завдяки роботі китайських фермерів і унікальним природним факторам, яблука набули рідкісного темно-фіолетового кольору шкірки та приємної текстури. Крім того, плоди виявилися кориснішими, оскільки в них міститься більше вітамінів, цукрів, макро- та мікроелементів. Вони мають соковитий смак.

За зовнішнім виглядом зрілі яблука нагадують діамант, тому їм було присвоєно ім'я «Чорний діамант». Яблуневі сади були спочатку розміщені в районі Тибету високогір'ях на висоті від 3100 до 3500 метрів над рівнем моря, де існує досить відчутний перепад денних і нічних температур. Рослини отримують максимальну кількість ультрафіолету, завдяки чому і набувають унікального темного забарвлення плодів.

Яблуні «Чорний діамант» виявилися невибагливими і демонструють чудову стійкість до заморозків. Крім того, вони не потребують запилення комахами та практично не пошкоджуються комахами-шкідниками.

Перший яблуневий сад був закладений садівниками Тибету ще у 2011 році. Його площа становила приблизно 50 гектарів. Вже через чотири роки 20 000 дерев дали приблизно 50 000 кілограмів стиглих плодів. Однак із цим сортом не все так просто.

Справа в тім, що лише приблизно 30 % отриманого врожаю має прийнятий за стандарт темно-фіолетовий колір плодів, тому загальна кількість сортових яблук не така велика, а витрати на дистрибуцію досить високі.  Саме тому яблука реалізуються поштучно та розміщуються у спеціальній подарунковому пакуванні, що містить від 6 до 8 плодів.

Нагадаємо, на Хмельниччині чоловік на трьох сотках землі виростив півтори тонни кавунів (ВІДЕО).

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost