Вверх
Дать отзыв

Чиновниця Міндовкілля намагається уникнути правосуддя

4 мин на прочтение14 Августа 2020, 14:06
Поделиться:

13.08.2020 р. у Солом’янському районному суді міста Києва під головуванням судді Світлани Горбатовської відбулося судове засідання, на якому розглядалася справа про притягнення до адміністративної відповідальності державного службовця категорії «Б» — директора Департаменту екологічної оцінки та контролю Міндовкілля Марини Тіщенкової за правопорушення, пов’язане з корупцією.

На засіданні суду був присутній журналіст редакції GreenPost, який перед початком засідання поставив декілька запитань стороні, яка притягується до відповідальності, однак чітких відповідей так і не отримав.

Також до суду були викликані свідки у цій справі, проте за клопотанням адвоката Марини Тіщенкової їх попросили залишити зал засідання, начебто на момент обговорення фактичних обставин справи. Таке рішення було вмотивоване тим, що озвучені факти можуть вплинути на їхні подальші свідчення. Для надання пояснень повторно до залу суду свідків запрошено також не було. Справа по суті не розглядалася.

А що відбувалось в залі суду — дивіться на відео:

Суддя Світлана Горбатовська на підставі сумнівного клопотання адвоката Марини Тіщенкової щодо об’єднання справ, що перебувають на розгляді у різних суддів, ухвалила рішення про перенесення судового засідання на 17 вересня 2020 року.

Здавалося, що суддею та захистом Марини Тіщенкової, з метою уникнення нею відповідальності, умисно затягується розгляд справи, щоб унеможливити накладення адміністративного стягнення.

Адвокат, розуміючи безвихідність ситуації, на кожному засіданні вносить нові клопотання, намагаючись відтермінувати прийняття остаточного рішення судом. Адже строк притягнення до відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, відповідно до статті 38 КАС України становить шість місяців із моменту його виявлення.

Крім того, на нашу думку, таке затягування процесу, не без участі «покровителів», сприяє й іншій меті: якомога довше залишатись на посаді та «реалізовувати» політику міністра Абрамовського.

Однак хочемо запевнити як пані Тіщенкову, так і її «покровителів», що наша робота триває, адже на нашу адресу надходить все більше і більше листів та скарг щодо халатності, безвідповідальності та перевищення повноважень як нею, так і іншими підлеглими міністра Абрамовського, які без конкурсів призначаються на керівні посади в міністерстві екології. Все це опрацьовується нашими юристами, готуються нові розслідування та заяви щодо притягнення їх до відповідальності. Тож уникати відповідальності таким банальним чином весь час не вийде.

Довідково: Тіщенкова Марина Олегівна призначена на посаду начальника Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки Міністерства енергетики та захисту довкілля України 24 грудня 2019 року.

Наші юристи неодноразово надсилали інформаційні запити до Мінекоенерго (куди входило до червня 2020 Міндовкілля) з проханням пояснити причини «блокування» дозвільних документів для 50 підприємств різної форми власності, проте чіткої відповіді ми так і не отримали.

Зважаючи на таке ігнорування засобів масової інформації та суспільний резонанс, наші юристи були змушені звернутися до Національної поліції України із заявою про факт порушення службовими особами Міністерства енергетики та захисту довкілля України встановлених Законом України «Про оцінку впливу на довкілля» процедури та строків проведення оцінки впливу на довкілля, відсутність опублікованих висновків про оцінку впливу на довкілля в Єдиному реєстрі.

Протягом травня-липня 2020 року представники Національної поліції України виписали Марині Тіщенковій 59 протоколів про корупцію. Як бачимо, керівництво Міндовкілля, незважаючи на вручені протоколи та ігноруючи листи нашої редакції щодо проведення дисциплінарного чи службового розслідування або відсторонення від виконання службових обов’язків, Тіщенкову Марину Олегівну просуває по службі вже в новій структурі Міндовкілля на посаду директора департаменту екологічної оцінки та контролю.

GreenPost продовжує слідкувати за подіями та сподівається на об’єктивність і незаангажованість українського правосуддя. Будемо інформувати вас про подальші обставини цієї справи та не тільки.

Інформацію про корупцію в органах державної влади у сферах екології, енергетики, медицини й агросектора надсилайте за адресою: [email protected]

Далі буде…

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
БЭБ в Сумах уменьшило стоимость ремонта канализационного коллектора
Скидка в 58 млн грн: БЭБ в Сумах удалось существенно уменьшить стоимость ремонта канализационного коллектора
1 мин на прочтение52 минуты назад
Италия планирует совместить ядерную энергетику с возобновляемыми источниками для достижения нулевых выбросов к 2050 году
Италия планирует "совместить" ядерную энергетику с возобновляемыми источниками для достижения нулевых выбросов к 2050 году
1 мин на прочтение2 часа назад
Изображение создано ИИ
Зрение может ухудшаться из-за проблем с шейным отделом позвоночника — ученые
2 мин на прочтение3 часа назад
Какие продукты нельзя употреблять детям до 5 лет
Продукты, которые ни в коем случае нельзя употреблять детям до 5 лет
1 мин на прочтение3 часа назад
Опудривание чеснока и лука весной: почему и как это следует сделать
1 мин на прочтение4 часа назад
Укрзализныця объявила об остановке движения на участке Мукачево - Чоп
1 мин на прочтение5 часов назад
Суп из майских жуков — традиционное немецкое блюдо: вскоре его снова начнут готовить, и вот почему
2 мин на прочтение6 часов назад
На Полтавщине мужчина отбивался рыбой от полицейских: суд огласил приговор
1 мин на прочтение6 часов назад