Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Астро
  • «Зрештою на Марс вирушатимуть тисячі кораблів»: SpaceX планує здійснити п'ять безпілотних місій на Марс до 2026 року

«Зрештою на Марс вирушатимуть тисячі кораблів»: SpaceX планує здійснити п'ять безпілотних місій на Марс до 2026 року

Через чотири роки можливі польоти з екіпажем.

2 хв на прочитання3 години тому
Капсула приватної космічної місії Polaris Dawn на тлі Землі. Фото: SpaceX/dpa/picture alliance Капсула приватної космічної місії Polaris Dawn на тлі Землі. Фото: SpaceX/dpa/picture alliance
Поділитись:

Американська аерокосмічна компанія SpaceX планує здійснити близько п'яти безпілотних місій на Марс за допомогою свого космічного корабля Starship протягом наступних двох років. Про це у соцмережі X написав очільник обох компаній Ілон Маск у неділю, 22 вересня.

Графік пілотованих місій залежить від успіху цих безпілотних польотів.

«Якщо всі вони благополучно приземляться, то через чотири роки можливі польоти з екіпажем. Якщо виникнуть проблеми, то польоти з екіпажем будуть відкладені ще на два роки», — заявив Маск.

Він уточнює, що довжина кроку випробувань у два роки пов'язана з можливістю їх проведення лише тоді, коли Земля та Марс «вирівняні», що, за його словами, має дворічний цикл.

Маск також прогнозує зростання виробництва та запуску рейсів кораблів SpaceX на червону планету «в геометричній прогресії».

«Ми хочемо, щоб кожен, хто хоче стати космічним мандрівником, міг вирушити на Марс! Це означає, ви, ваша сім'я чи друзі — всі, хто мріє про велику пригоду. Зрештою на Марс вирушатимуть тисячі кораблів Starship, і це буде чудове видовище! Уявляєте?» — пише бізнесмен.

Нагадаємо, у червні SpaceX досягла прориву, здійснивши успішний випробувальний політ прототипу Starship навколо земної кулі. Та попри цей успіх американське космічне агентство NASA нещодавно відклало першу пілотовану висадку на Місяць за допомогою Starship до вересня 2026 року.

Тимчасом Маск хоче використати Starship для розробки надійного космічного корабля, який перевозитиме людей і вантажі на Місяць, а згодом і на Марс.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.