Догори
Дати відгук

Зоопсихолог розповів, чи можна залишати котів на перетримку

Коти — не люди і страждають по-іншому.

2 хв на прочитання18 Лютого 2022, 22:10
Кошенята Кошенята
Поділитись:

Люди приписують тваринам людські почуття. Лише тому, залишаючи кішку чи кота на перетримку, господарі бояться, що домашній улюбленець це сприйме як «від мене відмовилися, мене не люблять». Про це в інтерв’ю GreenPost розповів зоопсихолог Сергій Клочко.

«Батьки говорять: «Ми тебе не любимо — ми тебе здамо в інтернат». Якщо вам таке говорили, ви знаєте, як це було жахливо. Але тварина не думає, що її віддають, а тим більше що її зрадили. Вона просто потрапляє зненацька в зовсім іншу обстановку, втрачаючи все звичне. Тому я не рекомендую залишати кішок у готелях», — говорить він.

Зоопсихолог пояснює, що у дитини є інтелект, вона передбачає і дії, і події. А собаку чи кішку просто віддали, і вона вас втратила.

Сергій Клочко говорить, що «котячий» готель є раптовою й різкою зміною умов для тварини.

«Дикий стрес, інша обстановка, інші запахи, скупченість — нема ж індивідуального готелю для кота. Коли ви повернете тварину додому, вона почне все перемічувати. Тому краще не віддавати. Найпростіше — попросити сусіда, якому довіряєш, щоб він раз на день зайшов, поміняв горщик, змінив воду, залишив їжі. Або хтось може пожити у вас — це був би ідеальний варіант і з погляду безпеки житла (завжди видно, що у вас хтось є), і для тварини — і для кота, і для собаки: ти нічого не втрачаєш: дім залишився, прогулянка залишилася, тільки інша людина, але ми її знаємо — вона ж не вперше у нас з’являється в домі. А якщо й уперше — тварина до неї швидко адаптується», — запевняє зоопсихолог.

Також ми розповідали, що лазерні указки й електронні ігри шкідливі для кота, та є безкоштовна й корисна альтернатива — зоопсихолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко