Значно простіше й гарантовано смачніше, ніж у духовці: пишний бісквіт на окропі в мультиварці

2 хв на прочитання13 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Адже ця диво-каструля не тільки стежить за температурою та часом приготування, а й зберігає у бісквіті всю вологу.

Якщо ви займаєтеся випіканням тортів, то знаєте, що рецепт вдалого бісквітного тіста в цій справі — обов’язковий складник успіху. Приготувати такий корж у мультиварці — значно простіше й гарантовано смачніше, ніж у духовці. Адже ця диво-каструля не тільки стежить за температурою та часом приготування, а й зберігає у бісквіті всю вологу. А це своєю чергою робить його густим, пишним та ароматним.

Інгредієнти:

яйця — 4 шт.;

цукор — 1 склянка;

пшеничне борошно — 1 склянка;

розпушувач — 1 ч. ложка;

соняшникова олія (без запаху) — 3 ст. ложки;

окріп — 3 ст. ложки;

ванільний цукор — 1 ч. ложка;

вершкове масло, спред або маргарин — для змащування форми.

Приготування.

Борошно обов’язково просіяти та змішати з розпушувачем.

Яйця з цукром збити міксером не менше 10 хв до пишної консистенції.

Борошно з розпушувачем додавати в тісто й обережно перемішувати (не збиваючи!) лопаткою до однорідності.

Додати окріп, олію та знову вимішати.

Дно мультикаструлі змастити маслом або маргарином, стінки змащувати не потрібно.

Вилити в посудину бісквітне тісто, закрити кришку, обрати режим «випічка», час 60 хв.

Після звукового сигналу про завершення приготування залишити бісквіт на 10 хв у режимі «підігрів», кришку не відкривати.

Через 10 хв дістати спечений бісквітний корж із допомогою контейнера для пароварки. Покласти на ґрати, остудити.

Розрізати бісквіт на 3-4 коржі, змастити будь-яким кремом до смаку. Або ж просто полити зверху шоколадною чи цукровою глазур’ю, порізати на порційні шматочки та подати до кави чи чаю.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: