Якщо ви займаєтеся випіканням тортів, то знаєте, що рецепт вдалого бісквітного тіста в цій справі — обов’язковий складник успіху. Приготувати такий корж у мультиварці — значно простіше й гарантовано смачніше, ніж у духовці. Адже ця диво-каструля не тільки стежить за температурою та часом приготування, а й зберігає у бісквіті всю вологу. А це своєю чергою робить його густим, пишним та ароматним.
Інгредієнти:
яйця — 4 шт.;
цукор — 1 склянка;
пшеничне борошно — 1 склянка;
розпушувач — 1 ч. ложка;
соняшникова олія (без запаху) — 3 ст. ложки;
окріп — 3 ст. ложки;
ванільний цукор — 1 ч. ложка;
вершкове масло, спред або маргарин — для змащування форми.
Приготування.
Борошно обов’язково просіяти та змішати з розпушувачем.
Яйця з цукром збити міксером не менше 10 хв до пишної консистенції.
Борошно з розпушувачем додавати в тісто й обережно перемішувати (не збиваючи!) лопаткою до однорідності.
Додати окріп, олію та знову вимішати.
Дно мультикаструлі змастити маслом або маргарином, стінки змащувати не потрібно.
Вилити в посудину бісквітне тісто, закрити кришку, обрати режим «випічка», час 60 хв.
Після звукового сигналу про завершення приготування залишити бісквіт на 10 хв у режимі «підігрів», кришку не відкривати.
Через 10 хв дістати спечений бісквітний корж із допомогою контейнера для пароварки. Покласти на ґрати, остудити.
Розрізати бісквіт на 3-4 коржі, змастити будь-яким кремом до смаку. Або ж просто полити зверху шоколадною чи цукровою глазур’ю, порізати на порційні шматочки та подати до кави чи чаю.
Більше новин читайте на GreenPost.