Догори
Дати відгук

Значно простіше й гарантовано смачніше, ніж у духовці: пишний бісквіт на окропі в мультиварці

Адже ця диво-каструля не тільки стежить за температурою та часом приготування, а й зберігає у бісквіті всю вологу.

2 хв на прочитання12 Січня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Якщо ви займаєтеся випіканням тортів, то знаєте, що рецепт вдалого бісквітного тіста в цій справі — обов’язковий складник успіху. Приготувати такий корж у мультиварці — значно простіше й гарантовано смачніше, ніж у духовці. Адже ця диво-каструля не тільки стежить за температурою та часом приготування, а й зберігає у бісквіті всю вологу. А це своєю чергою робить його густим, пишним та ароматним.

Інгредієнти:

яйця — 4 шт.;

цукор — 1 склянка;

пшеничне борошно — 1 склянка;

розпушувач — 1 ч. ложка;

соняшникова олія (без запаху) — 3 ст. ложки;

окріп — 3 ст. ложки;

ванільний цукор — 1 ч. ложка;

вершкове масло, спред або маргарин — для змащування форми.

Приготування.

Борошно обов’язково просіяти та змішати з розпушувачем.

Яйця з цукром збити міксером не менше 10 хв до пишної консистенції.

Борошно з розпушувачем додавати в тісто й обережно перемішувати (не збиваючи!) лопаткою до однорідності.

Додати окріп, олію та знову вимішати.

Дно мультикаструлі змастити маслом або маргарином, стінки змащувати не потрібно.

Вилити в посудину бісквітне тісто, закрити кришку, обрати режим «випічка», час 60 хв.

Після звукового сигналу про завершення приготування залишити бісквіт на 10 хв у режимі «підігрів», кришку не відкривати.

Через 10 хв дістати спечений бісквітний корж із допомогою контейнера для пароварки. Покласти на ґрати, остудити.

Розрізати бісквіт на 3-4 коржі, змастити будь-яким кремом до смаку. Або ж просто полити зверху шоколадною чи цукровою глазур’ю, порізати на порційні шматочки та подати до кави чи чаю.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Юлія Свириденко. Фото з відкритих джерел
Можлива наступниця Шмигаля: хто така Юлія Свириденко і що чекає на неї у кріслі прем'єра
3 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
Реєстр біометану в Україні адаптували до стандартів ЄС
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: ілюстративне
Кабмін провів кадрові призначення у Держслужбі у справах дітей та Держагентстві "ПлейСіті"
1 хв на прочитання4 години тому
Комерційний директор Групи Метінвест Дмитро Ніколаєнко. Фото: Метінвест
Безпека, гарантії та страхування: "Метінвест" окреслив ключові умови для відновлення промисловості
2 хв на прочитання4 години тому
Лляне поле на місці падіння метеорита: як фермер на Полтавщині поєднав космос та органічне землеробство
1 хв на прочитання5 годин тому
Біометрія замість штампів: з осені 2025 року зміниться перетин кордону ЄС для українців
2 хв на прочитання7 годин тому
Готові до несподіваних поворотів? Ретроградний Меркурій вже на порозі
3 хв на прочитання8 годин тому
Літак розбився і вибухнув на території аеропорту "Саутенд"
2 хв на прочитання11 годин тому