Жульєн із грибами — це класика французької кухні, яка завоювала серця гурманів у всьому світі. Незважаючи на свою назву, страва не має нічого спільного з салатами, як може здатися на перший погляд. Це запечені у вершковому соусі гриби з сиром, що подаються в невеликих порційних формах. Жульєн ідеально підходить як закуска чи гаряча страва.
Інгредієнти:
печериці — 200 г;
цибуля ріпчаста — 70 г;
часник — 1-2 зуби;
сир — 50-70 г;
вершки — 200 мл;
борошно — 2 ст.;
масло вершкове — 1 ст. л.;
олія — 2-3 ст. л.;
спеції — до смаку;
сіль — до смаку.
Приготування.
Цибулю дрібно нарізати.
Печериці дрібно нарізати.
Часник дрібно накришити.
Сир натерти на тертці.
Цибулю обсмажити на олії. Додати нарізаний часник.
Туди ж відправити печериці, сіль, спеції та смажити до готовності грибів.
На сухій сковороді спасерувати борошно до кремового відтінку, додати вершкове масло, перемішати.
Через 1-2 хвилини влити вершки. Помішуючи, довести до кипіння.
До грибів додати приготовлений соус і акуратно перемішати.
Гриби в вершковому соусі розкласти в порційні форми, змащені олією, і присипати тертим сиром.
Запікати жульєн із грибами в духовці при температурі 200 °C 10-15 хвилин.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.