Зелене майбутнє України: активізація міжнародної підтримки для кліматичної політики

2 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Міндовкілля активізує співпрацю з партнерами задля втілення кліматичної політики України.

Вікторія Киреєва, заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, взяла участь у презентації проєкту «EU4ClimateResilience» і Національній конференції «PROGRESS», - повідомляє Міндовкілля. Ці ініціативи спрямовані на підтримку країн Східного партнерства, включно з Україною, у впровадженні ефективної кліматичної політики. 

«Україна демонструє свою відданість європейському порядку денному та Зеленому курсу ЄС. Наразі для нас є пріоритетом розробка та впровадження дієвої кліматичної політики. І в цьому році Уряд схвалив Стратегію формування та реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2035 року, а наш законопроєкт «Про основні засади державної кліматичної політики» готується до другого читання у ВРУ. Ми тримаємо курс на євроінтеграцію, та розраховуємо на підтримку проєкту EU4ClimateResilience в розширенні переліку видів діяльності, що підпадають під регулювання в межах МЗВ, який відповідатиме переліку в Директиві 2003/87/ЄС», –  заявила заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторія Киреєва.

Проєкт PROGRESS фокусується на адаптації сільськогосподарського сектору та інших галузей до вимог Європейського зеленого курсу, що сприятиме стійкому розвитку та екологічній модернізації. 

«Ми хотіли б сприяти зменшенню викидів парникових газів, а також розглянути питання адаптації до змін клімату не лише в муніципальному контексті, а й у сільськогосподарському секторі, а також, що дуже важливо, впровадженні механізмів зеленого фінансування в Україні», – зазначила Мартіна Кольб, Програмна директорка, PROGRESS/EU4ClimateResilience Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

«EU4ClimateResilience» і «PROGRESS» також передбачають дослідження для розроблення адаптаційних стратегій до кліматичних змін і планування їхнього впровадження в Україні.

На заході були присутні 150 учасників, включаючи представників від Європейського інвестиційного банку Східної Європи, Міністерства навколишнього середовища Німеччини, міжнародних організацій і українських інституцій.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: