Догори
Дати відгук

Завершено будівництво 628-метрового мостового комплексу на річці Десна (ФОТО)

Балки для цього прогону були виготовлені з останньої довоєнної партії металу маріупольської "Азовсталі".

1 хв на прочитання3 години тому
Будівництво 628-метрового мостового комплексу на річці Десна Будівництво 628-метрового мостового комплексу на річці Десна
Поділитись:

Біля Чернігова на річці Десна повністю завершено будівництво 628-метрового мостового комплексу, який є одним з найбільших інфраструктурних об'єктів в Україні за час війни.

Як пише ЦТС, про це повідомили в компанії "Автострада".

Рух першою чергою було запущено ще в травні. Відтепер працюють обидва проїзди моста - на дві смуги в кожну сторону.

Перш ніж почати будівництво, було забезпечено тимчасовий проїзд, відновивши старий міст, зруйнований росіянами у березні 2022 під час облоги Чернігова. Для цього розчистили дно Десни від уламків - підняли з води 400-тонні шматки металевих конструкцій. Піротехніки підривали їх під водою. Водолази розрізали конструкції на 11-метровій глибині.

Будівництво 628-метрового мостового комплексу на річці Десна
Будівництво 628-метрового мостового комплексу на річці Десна

Спорудження мосту тривало 2 роки - за системою DESIGN&BUILD, яка дозволяє проєктувальникам та будівельникам працювати паралельно.

Щоб забезпечити рівень судноплавства, висоти води та всі геометричні параметри, найдовший 106-метровий прогін над руслом річки зробили металевим без опор у воді.

Балки для цього прогону були виготовлені з останньої довоєнної партії металу маріупольської "Азовсталі".

Мостовий комплекс оснащено системою моніторингу, яка контролює стан елементів конструкції під час транспортного навантаження, та метеостанцією, що фіксує та відображає на табло температуру дорожнього покриття, погодні показники, сповіщення про ДТП, обмеження руху тощо. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost