Догори
Дати відгук

Заснути — завдання простіше, ніж здається: 6 несподіваних способів зарадити безсонню

Попри незвичність і простоту, ці поради справді допоможуть закликати до вас сонька-дрімка.

2 хв на прочитання21 Липня 2023, 00:41
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Лише одна безсонна ніч знижує наш імунітет, погіршує здатність до концентрації, підвищує ризик хвороб серця.

Тим, хто перепробував усі традиційні способи боротьби з безсонням і програв, «Пенсійний кур’єр» пропонує щось новеньке. Попри незвичність і простоту, наведені поради справді допоможуть закликати до вас сонька-дрімка.

Теплі шкарпетки. Коли нашим ступням тепло, кровоносні судини розширюються і мозок отримує сигнал про те, що можна розслабитись і засинати. Тому спробуйте добре зігріти ноги перед сном або просто купіть теплі вовняні шкарпетки й надягайте їх на ніч.

Ароматичні олії. Рецепт від фахівців з аюрведи: у разі безсоння спробуйте змастити теплою олією ноги, маківку й потилицю. Згодиться будь-яка розслаблювальна олія: лаванди, м’яти, кокоса.

Банановий чай. Магній, на який багаті банани, сприяє розслабленню й допомагає боротися зі стресом. Магнію багато і в плодах, і в шкірці. Щоби краще спалося, лікарі радять приготувати такий напій: добре помийте банан, відріжте стебло й кінчик, розріжте фрукт навпіл і покладіть на три-чотири хвилини в окріп. Потім додайте в напій трохи меду й випийте. Магній допоможе розслабитися, а мед відрегулює рівень цукру в крові. Адже одна з найпоширеніших причин нічних пробуджень — саме коливання рівня глюкози, а мед допоможе з ними боротися.

Надути повітряну кульку. Несподівано? Тим часом ця техніка може виявитися дуже дієвою: надування повітряних кульок змушує нас глибоко дихати, так само, як під час медитації. Крім того, це дасть змогу відволіктися від спроб заснути — і в підсумку сон вас таки здолає.

Техніка 4-7-8. Ще одна дихальна техніка, яка допоможе заснути. Зробіть глибокий вдих через ніс протягом чотирьох секунд, потім на сім секунд затримайте дихання й видихайте протягом восьми секунд. Така дихальна техніка не тільки дасть змогу розслабитися, а й підвищить кількість кисню в крові.

Молоко і прянощі. Через три години після вечері приготуйте чашку теплого молока з прянощами: додайте шафран, кардамон, куркуму, корицю, мускатний горіх та імбир. Також можна додати трохи меду, щоб напій став солодшим. Випивши таке молоко, ви не матимете проблем із засинанням.

Також ми розповідали про 10 хитрощів, які допоможуть заснути в спеку.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.