Догори
Дати відгук

10 хитрощів, які допоможуть заснути в спеку

Кондиціонер або клімат-контроль — це супер, а якщо їх немає?

2 хв на прочитання02 Липня 2023, 21:31
Поділитись:

Сонце вже і світить, і гріє, а для здорового сну нам потрібна прохолода, 19-20°, щоб природньо та спокійно заснути. Кондиціонер або клімат-контроль — це супер, а якщо їх немає? Телеграм-канал «Твій сон» ділиться хитрощами охолодження тіла і помешкання в спекотну пору року.

1️) Прийняти теплий душ або ванну. Не прохолодну, а нормальної теплої/гарячої температури, щоби тіло трохи розігрілося, а після душу почало охолоджуватися.

2️) Заморозити маленький рушник або серветку з тканини і покласти собі на голову/лоб, щоб їх охолодити.

3️) Аналогічно — заморозити пару пластикових пляшок з водою і використати їх як компрес. Так само можна покласти пакетики з льодом на пульсуючі зони тіла (лікті, зап'ястя, під колінами, щиколотки).

4️) Поставити поряд із ліжком склянку крижаної води (води з льодом) на випадок, якщо прокинетесь уночі. Допоможе уникнути зневоднення і трохи охолонути.

5️) Зверніть увагу на постіль — краще обрати дихаючу білизну з натуральних матеріалів.

6️) Існують у світі охолоджуючі матраци та постіль, але це було б надто просто (хоча й ефективно). Можна просто трохи «приморозити» звичайне простирадло та наволочку. Покладіть їх у пакеті в морозилку на годину-півтори перед сном, і потім лягайте спати. Свіженько буде 100 %!

7️) Змайструйте власний охолоджуючий пристрій. Наприклад, якщо у вас є вентилятор, поставте на шляху повітря з нього миску з кубиками льоду (так само підійдуть половинки пластикових пляшок, заповнені кубиками льоду).

8️) Перевертайте подушку. Коли вона надмірно розігріється — просто перегорніть її на більш прохолодну сторону.

9️) Спіть у позі «зірки», щоб усі частини тіла мали змогу охолонути.

1️0) Спробуйте метод єгиптян — вони спали на мокрих простирадлах. Але можна вдатися до сучасного варіанту — намочити простирадло і покласти його в пальну машину на режим «віджим», тоді воно буде трохи вологим, а не робитиме калюжі біля ліжка.

Також нагадаємо, що можна почуватися комфортно навіть за +30 °С за вікном: лікар розкрив секрет, як правильно приймати душ у спеку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.