- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Запікаємо сирники з додаванням вівсяного борошна на сковороді і в духовці
Запікаємо сирники з додаванням вівсяного борошна на сковороді і в духовці
Щоб сир був потрібної консистенції, його потрібно перемолоти на м’ясорубці
Сирники для багатьох неприйнятні через високу калорійність, також не всіма сприймаються смажені на олії продукти. Але цей продукт із сиру може готуватися в духовці, а також у нього може бути додана вівсянка, яка робить сирники більш корисними, більш поживними і з цікавим смаком. Також сирники без жиру можна жарити на сковорідці з антипригарним покриттям або ж готувати на парі.
Приготування й подача
Сир багатий на фосфор, кальцій, магній, калій, залізо, мідь, цинк, натрій, фтор, провітамін А, вітаміни В, Е, РР, Р, фолиєву кислоту. Щоб цей продукт був більш смачним, у нього додають цукор, інші інгредієнти й роблять десерти. У солоному виді виходять чудові страви по типу оладок, запіканок.
Кілька корисних порад по приготуванню й подачі сирників:
Щоб сир був потрібної консистенції, його потрібно перемолоти на м’ясорубці або блендером, також можливо перемнути через друшляк. У всякому разі, якщо зробити сирники із сиру, який має консистенцію крему або пасти, вони будуть м’якими й ніжними, схожими за смаком на повітряне суфле. Також додають манку, щоб сирники були м’якшими.
Якщо сир занадто вологий через підвищений вміст сироватки, його потрібно трохи віджати в марлі. Сухий сир можна пом’якшити кефіром.
Щоб сирники були смачнішими і кориснішими, їх наповнюють різними додатками — фруктами, ягодами, маком, прянощами. Поливають такі сирники сметаною, медом, варенням. У солоних варіантах роблять сирні оладки з додаванням спаржі, кольорової капусти, кабачка, моркви, гарбуза, зелені. Солоні сирники подають зі сметаною, кетчупом, майонезом.
Дієтичні страви готують в основному в духовці, оскільки рослинний жир шкідливий для печінки й інших внутрішніх органів. У подібні продукти часто додають вівсянку, яка завдяки сироватці розм’якшується й отримує хороший смак. Такі сирники їдять, коли хочуть схуднути, тому що вони низькокалорійні. Поливати таку страву можна нежирним йогуртом.
Дієтичні по Дюкану
Що потрібно — два банани, півкілограма нежирного сиру, білок з п’яти яєць, дві столові ложки відвареної вівсяної каші. Сирну масу потрібно перемішати, сформувати в кружечки, викласти на пергаментний папір і пекти в духовці 25 хвилин.