Догори
Дати відгук

Запікаємо сирники з додаванням вівсяного борошна на сковороді і в духовці

Щоб сир був потрібної консистенції, його потрібно перемолоти на м’ясорубці

2 хв на прочитання23 Серпня 2023, 17:07
Поділитись:

Сирники для багатьох неприйнятні через високу калорійність, також не всіма сприймаються смажені на олії продукти. Але цей продукт із сиру може готуватися в духовці, а також у нього може бути додана вівсянка, яка робить сирники більш корисними, більш поживними і з цікавим смаком. Також сирники без жиру можна жарити на сковорідці з антипригарним покриттям або ж готувати на парі.

Приготування й подача

Сир багатий на фосфор, кальцій, магній, калій, залізо, мідь, цинк, натрій, фтор, провітамін А, вітаміни В, Е, РР, Р, фолиєву кислоту. Щоб цей продукт був більш смачним, у нього додають цукор, інші інгредієнти й роблять десерти. У солоному виді виходять чудові страви по типу оладок, запіканок.

Кілька корисних порад по приготуванню й подачі сирників:

Щоб сир був потрібної консистенції, його потрібно перемолоти на м’ясорубці або блендером, також можливо перемнути через друшляк. У всякому разі, якщо зробити сирники із сиру, який має консистенцію крему або пасти, вони будуть м’якими й ніжними, схожими за смаком на повітряне суфле. Також додають манку, щоб сирники були м’якшими.

Якщо сир занадто вологий через підвищений вміст сироватки, його потрібно трохи віджати в марлі. Сухий сир можна пом’якшити кефіром.

Щоб сирники були смачнішими і кориснішими, їх наповнюють різними додатками — фруктами, ягодами, маком, прянощами. Поливають такі сирники сметаною, медом, варенням. У солоних варіантах роблять сирні оладки з додаванням спаржі, кольорової капусти, кабачка, моркви, гарбуза, зелені. Солоні сирники подають зі сметаною, кетчупом, майонезом.

Дієтичні страви готують в основному в духовці, оскільки рослинний жир шкідливий для печінки й інших внутрішніх органів. У подібні продукти часто додають вівсянку, яка завдяки сироватці розм’якшується й отримує хороший смак. Такі сирники їдять, коли хочуть схуднути, тому що вони низькокалорійні. Поливати таку страву можна нежирним йогуртом.

Дієтичні по Дюкану

Що потрібно — два банани, півкілограма нежирного сиру, білок з п’яти яєць, дві столові ложки відвареної вівсяної каші. Сирну масу потрібно перемішати, сформувати в кружечки, викласти на пергаментний папір і пекти в духовці 25 хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost