Антибіотики — продукти життєдіяльності (або їхні синтетичні аналоги і гомологи) живих клітин (бактеріальних, грибкових, рослинного і тваринного походження), які вибірково пригнічують функціонування інших клітин — мікроорганізмів, пухлин і т.п. Ця група включає сотні препаратів різної хімічної структури, що вирізняються спектром і механізмом дії, побічними ефектами і показаннями до застосування.
Навіть медики достеменно не знають про всі ризики лікування антибіотиками. Існує думка, що проти вірусів вони не допомагають, натомість застосування антибіотиків без потреби допомагає бактеріям розвивати імунітет проти них. Видання epochtimes підготувало матеріал, в якому зібрано інформацію про десять речовин, які є природними антибіотиками.
Мед
Як зазначається в нещодавньому дослідженні, проведеному вченими з Salve Regina University в Ньюпорті, натуральний мед є одним з найбільш потужних антибіотиків, відомих людству. За словами провідного автора Susan M. Meschwitz, «унікальна властивість меду полягає в його здатності боротися з інфекцією на декількох рівнях, що ускладнює розвиток бактерій.
Мед використовує різні способи для знищення бактерій, такі як осмотичний ефект і поліфеноли.
Срібло
Як пояснює Gregory A. Gore у своїй книзі Defeat Cancer:
«Срібло використовувалося 1200 років тому єгиптянами, римлянами, греками, матросами, а потім першовідкривачами, які населяли нашу країну. Вони використовували його для лікування різних захворювань і для запобігання псуванню їхніх продуктів і рідин. До 1938 року, до появи антибіотиків, колоїдне срібло використовувалося лікарями як основна речовини для боротьби з бактеріями більш природним шляхом, ніж через антибіотики, які вони використовують сьогодні. Антибіотики можуть пошкодити функції нирок і печінки. Колоїдне срібло сприяє загоєнню».
Паскаліт (Pascalite)
Паскаліт — це форма бентонітової глини з дивовижними цілющими властивостями. При місцевому використанні вона виліковує інфекції за кілька годин або днів, що призводить до повного одужання. Перше використання Pascalite сходить до 1930-х років, коли стрілочник на ім'я Еміль Паскаль зауважив, що його потріскані руки зажили після використання паскаліта.
Куркума
Куркума давно використовується в багатьох культурах завдяки її цілющим властивостям і здатності допомагати при широкому спектрі захворювань. Сильні протизапальні та антибактеріальні властивості роблять її надзвичайно ефективним засобом при лікуванні бактеріальних інфекцій. Було доведено, що місцеве застосування куркуми допомагає при різних ураженнях шкіри.
Олія орегано
Олія орегано ефективна від інфекції стафілокока й інших бактерій. Вона має протипаразитарні, протигрибкові, противірусні, антисептичні, знеболюючі й антиоксидантні властивості. Як повідомляється в дослідженні 2001 року, олія орегано настільки ж ефективна, як і більшість антибіотиків.
Екстракт оливкового листа
Екстракт оливкового листа давно використовується для лікування бактеріальних інфекцій, і сьогодні багато європейських лікарень використовує для лікування інфекцій MRSA. Відомо також, що він захищає від антибіотикорезистентних інфекцій та підвищує імунітет.
Олія чайного дерева
Олія чайного дерева — надзвичайно потужний засіб, і було доведено, що вона вбиває антибіотикостійкі MRSA на шкірі.
Примітка. Якщо ви плануєте використовувати її для цієї мети, застосовуйте олію чайного дерева нерозбавленою.
Гідрастіс або «золота печатка»
Жовтокорінь канадський (Goldenseal) поступово завоював репутацію потужного трав'яного антибіотика. Корінні американці використовували його для лікування внутрішніх запальних захворювань, таких як респіраторні, кишкові та сечостатеві інфекції.
Ехінацея
Люди давно використовують ехінацею для лікування інфекцій, ран і захворювань, пов'язаних з бактеріями. Ехінацея часто використовується для лікування застуди та грипу.
Часник
Про цю смачну і сильну приправу написано багато книг. Її широкий спектр лікувальних властивостей підтверджено вже давно. Часник навіть використовувався в 1700-х роках для захисту людей від чуми. Він також відомий своїми потужними протигрибковими, противірусними і антибактеріальними властивостями.
До слова, в умовах COVID важливо їсти продукти, що підвищують рівень дофаміну.