Догори
Дати відгук

В умовах COVID важливо їсти продукти, що підвищують рівень дофаміну - лікарі

2 хв на прочитання05 Жовтня 2020, 07:45
Поділитись:

Коронавірус може негативно впливати на роботу мозку, і споживання продуктів, що підвищують рівень дофаміну, є одним з кращих способів запобігти подібним неврологічні порушення, констатують вчені.

Дофамін - це нейромедіатор головного мозку, пов'язаний з функціями пам'яті, уваги, контролю ваги. Також він грає важливу роль в обмеженні імпульсивної поведінки, запобігання хвороби Паркінсона. Згідно з дослідженнями, які вивчають морфологію COVID-19, коронавірус здатний змінювати дофамінові шляхи в головному мозку, а також провокувати інші зміни нейронного характеру аж до розвитку енцефаліту.

«В умовах коронавірусної пандемії підвищення рівня дофаміну в організмі за допомогою раціону може ефективно допомагати запобігати таким вірусним захворюванням. Коли рівень дофаміну високий, він впливає на центр задоволення, викликаючи поліпшення настрою і мотивації. Його недолік спричиняє відсутність ентузіазму, депресію, сприяє холодним ногам, низькому статевому потягу, розумової втоми, проблем концентрації », - констатують науковці фахівці.

Медики назвали продукти, що підвищують рівень дофаміну, які важливо вживати в умовах коронавіруса.

Мигдаль. Білок необхідний для підвищення рівня дофаміну в організмі, а мигдаль багатий тирозином - амінокислотою, що сприяє синтезу білка.

Банани. Продукт також містять тирозин, крім того - флавоноїди кверцетин: спільно дві речовини особливо інтенсивно стимулюють виробництво дофаміну. Крім того, до складу бананів входить безліч вітамінів, які допомагають підтримувати діяльність мозку.

Молочні продукти. Молоко, натуральний йогурт містять важливі амінокислоти - фенілаланін, тирозин, прегненолон, які є будівельними блоками дофаміну і основних гормонів організму.

Риба. DHA або докозагексаеновая кислота є типом жирних кислот омега-3, які - крім здатності підвищувати рівень дофаміну в мозку - також мають властивість пом'якшувати симптоми СДВГ, деменції.

Кава. Будучи стимулятором центральної нервової системи, кофеїн допомагає вивільняти важливий нейромедіатор, підвищуючи пильність і концентрацію. Зелений чай, темний шоколад також є багатими джерелами кофеїну.

Виноград. Містить життєво важливий антиоксидант ресвератрол, також сприятливо впливає на мозок, що захищає його клітини від можливого запалення.

Шпинат. Споживання зелених листових овочів активізує вироблення серотоніну - нейромедіатора, аналогічного дофаміну.

Гриби. Містять речовину уридин, що грає активну роль в синтезі нових рецепторів дофаміна, що поліпшує пам'ять, уважність, що запобігає розвитку психічних розладів, включаючи депресію і зміна настрою.

Овес. Багатий складними вуглеводами, які регулюють вироблення триптофану - амінокислоти, яка бере участь у виробництві серотоніну. Відомий також як «гормон щастя», він допомагає регулювати настрій, сон, апетит і багато іншого.

До слова, існує копійчаний засіб від тиску і застуди, який є на кухні у кожного.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.