Закуска з медового перцю — бабусин рецепт заготівлі на зиму
При подачі можна порізати смужками — так красивіше.
Липень — час заготівель на зиму, особливо з сезонних овочів. Зберігають популярність заготівлі з перцю. Деякі з них настільки припадають до смаку, що їхні рецепти використовуються десятиліттями. Наприклад, закуска з медового перцю.
Інгредієнти:
солодкий перець, краще червоний — 2 кг;
оцет або виноградний/винний оцет 6 % — 100 мл або 220 мл;
соняшникова олія — 1 неповна склянка;
мед — 4 ст. л;
сіль — 1/5 ч. л.;
мелена кориця — 1 ч. л. без гірки;
гвоздика — 5 шт.;
запашний перець — 3 горошини;
чорний перець — 8 горошин;
лавровий лист — 3 шт.
Приготування.
Перець очистити й видалити серединки.
У каструлі закип'ятити оцет, олію, мед, додати сіль і всі спеції, варити 5 хвилин на слабкому вогні.
Очищений перець розрізати на 3-4 частини, викласти в киплячий маринад і бланшувати близько 5 хвилин — перець розм'якшиться.
Викласти перець у посудину для зберігання, краще банки (у такому вигляді він чудово зберігається кілька місяців у холодильнику), наприкінці влити трохи маринаду.
Гостріший варіант: готувати за тим самим рецептом, але до всіх спецій додати ще кілька зубчиків часнику. При подачі можна порізати смужками — так красивіше.
Більше новин читайте на GreenPost.