Заготівля на зиму — закуска з кабачків «Татарська пісня»: готується легко і з простих продуктів

2 хв на прочитання29 Червня 2024, 08:24
Фото: «Їжа легко»

Із зазначеної кількості продуктів має вийти 5 баночок по 350 мл.

Заготівля на зиму — закуска з кабачків «Татарська пісня» — готується легко і з простих продуктів. Із зазначеної кількості продуктів має вийти 5 баночок по 350 мл.

Інгредієнти:

кабачки (без шкірки та насіння) — 2 кг;

перець солодкий — 2 шт.;

морква — 1 шт.;

яблуко — 1-2 шт.;

цибуля ріпчаста — 1-2 шт.;

часник — 4-5 зубчиків;

перець гострий свіжий — 1-2 шт.;

томатна паста — 70 г;

цукор — 140 г;

олія — ​​70 мл;

сіль — 30 г;

оцет (9 %) — 100 мл;

Приготування.

Овочі та яблука добре помити.

Перці звільнити від насіння та довільно нарізати. Всі інші овочі, крім кабачків, і яблука нарізати так само.

Подрібнити нарізані овочі та яблука зручним для вас способом: на тертці, у блендері чи за допомогою м'ясорубки.

Розігріти олію й відправити туди овочеву суміш. Відразу додати томатну пасту. Туди ж відправити сіль і цукор (але можна відразу все не додавати, щоб мати можливість наприкінці скоригувати кількість на свій смак).

Добре все перемішати і тушкувати 15-20 хвилин. Як закипить, зменшити вогонь, щоб овочева суміш ледь кипіла.

За цей час кабачки очистити від шкірки та нарізати невеликими брусочками. Якщо кабачки великі (старі), видалити насіння.

Через 15 хвилин покуштувати: якщо морква з легкою хрустинкою — час додавати кабачки. Перемішати, довести до кипіння та варити ще 20 хвилин.

Обов'язково покуштувати на сіль, цукор.

Коли 20 хвилин минуть, влити оцет, акуратно перемішати (не вдихаючи пари) і варити ще 15 хвилин.

Заготовка з кабачків на зиму готова! Розкласти кабачки «Татарська пісня» у підготовлені стерилізовані баночки, трохи притискаючи ложкою.

Як і звичайній консервації, даємо кабачкам у банках повільно охолонути під ковдрою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: