Заготівля на зиму — закуска з кабачків «Татарська пісня» — готується легко і з простих продуктів. Із зазначеної кількості продуктів має вийти 5 баночок по 350 мл.
Інгредієнти:
кабачки (без шкірки та насіння) — 2 кг;
перець солодкий — 2 шт.;
морква — 1 шт.;
яблуко — 1-2 шт.;
цибуля ріпчаста — 1-2 шт.;
часник — 4-5 зубчиків;
перець гострий свіжий — 1-2 шт.;
томатна паста — 70 г;
цукор — 140 г;
олія — 70 мл;
сіль — 30 г;
оцет (9 %) — 100 мл;
Приготування.
Овочі та яблука добре помити.
Перці звільнити від насіння та довільно нарізати. Всі інші овочі, крім кабачків, і яблука нарізати так само.
Подрібнити нарізані овочі та яблука зручним для вас способом: на тертці, у блендері чи за допомогою м'ясорубки.
Розігріти олію й відправити туди овочеву суміш. Відразу додати томатну пасту. Туди ж відправити сіль і цукор (але можна відразу все не додавати, щоб мати можливість наприкінці скоригувати кількість на свій смак).
Добре все перемішати і тушкувати 15-20 хвилин. Як закипить, зменшити вогонь, щоб овочева суміш ледь кипіла.
За цей час кабачки очистити від шкірки та нарізати невеликими брусочками. Якщо кабачки великі (старі), видалити насіння.
Через 15 хвилин покуштувати: якщо морква з легкою хрустинкою — час додавати кабачки. Перемішати, довести до кипіння та варити ще 20 хвилин.
Обов'язково покуштувати на сіль, цукор.
Коли 20 хвилин минуть, влити оцет, акуратно перемішати (не вдихаючи пари) і варити ще 15 хвилин.
Заготовка з кабачків на зиму готова! Розкласти кабачки «Татарська пісня» у підготовлені стерилізовані баночки, трохи притискаючи ложкою.
Як і звичайній консервації, даємо кабачкам у банках повільно охолонути під ковдрою.
Більше новин читайте на GreenPost.