- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- З кабачків виходять найсмачніші десерти: добірка незвичайних і корисних рецептів
З кабачків виходять найсмачніші десерти: добірка незвичайних і корисних рецептів
Ласуни не докорятимуть собі за зайву ложечку ласощів до чаю, оскільки кабачок — овоч низькокалорійний.
Сезон кабачків може стати головним болем для господарок: уже не уявляєш, що з них приготувати. Маринувати, смажити оладки, закривати ікру — все це знайоме… Проте мало хто знає, що з кабачка виходять найсмачніші десерти. А ласуни не докорятимуть собі за зайву ложечку ласощів до чаю, оскільки кабачок — овоч низькокалорійний.
«Здорові люди» пропонують добірку рецептів десертів із кабачків.
Брауні із кабачка
Інгредієнти:
кабачки — 350 г (нетто);
яйця — 4 шт.;
пшеничне борошно — 200 г;
цукор — 180 г;
горіхи — 100 г + жменя для декору;
олія нейтрального смаку — 120 мл;
какао — 3 ст. л.;
порошок для випічки — 2 ч. л.;
кориця — 1 ч. л.;
сіль — 1 дрібка;
темний шоколад — 100 г.
Приготування.
Кабачки натерти на буряковій тертці та залишити.
Горіхи дрібно подрібнити.
Борошно просіяти в миску, всипати какао, розпушувач і корицю, перемішати.
Яйця збити в окремій мисці, додавши цукор і дрібку солі, док| маса не побіліє, а об’єм не збільшиться. Продовжуючи збивати, повільно влити олію.
Злегка віджати кабачки і покласти разом із горіхами в яєчну масу. Поступово невеликими порціями досипати суміш борошна та какао, перемішуючи.
Вилити тісто у форму, змащену олією чи застелену пекарським папером.
Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 45-50 хвилин.
Перевірити готовність можна зубочисткою. Якщо вона залишилася сухою — пиріг пропікся, якщо ні — потримати ще 5-10 хвилин і перевірити ще раз.
Після вилучення з духовки дати пирогу охолонути у формі, потім дістати.
Шоколад розтопити на водяній лазні та полити ним брауні. Зверху посипати подрібненими горіхами.
Пиріг із кабачків
Інгредієнти:
кабачки — 300 г;
борошно дрібного помелу — 250 г;
мигдальне борошно — 100 г;
яйця — 3 шт.;
кукурудзяна олія — 200 мл;
цукор — 250 г;
розпушувач — 1 пакетик;
ванільний стручок — 1 шт.;
сіль — дрібка.
Приготування.
Кабачки помити, видалити хвостики та шкірку. Натерти на буряковій тертці і злегка відтиснути, щоб вичавити зайву воду.
Яйця розбити в миску, всипати цукор і збити, поки не вийде прозора піниста суміш.
Борошно просіяти, додати мигдальне, розпушувач, сіль і насіння стручка ванілі. Змішати з яєчною масою, додати олію і ще раз перемішати.
Викласти в тісто кабачки, ретельно розмішати і вилити суміш у форму для випічки, змащену олією і посипану борошном або вкриту папером для випічки.
Випікати пиріг із кабачків у розігрітій до 180 °С духовці близько години.
Якщо поверхня стає надто темною після перших 40 хвилин приготування, її можна накрити фольгою.
Залишити пиріг у формі до остигання. Перед подачею посипати десерт цукровою пудрою.
Кекс із кабачків і сиру
Подавайте випічку з йогуртом чи сметаною, посипавши свіжими ягодами.
Інгредієнти:
сир — 0,5 кг;
кабачки — 0,5 кг;
яйця — 3 шт.;
кефір — 125 мл;
родзинки — 70 г;
коричневий цукор — 2-3 ст. л.;
ванільний цукор — 1 ч. л.;
вівсяні висівки — 3-4 ст. л.;
сіль — ½ ч. л.
Приготування.
Кабачки натерти на буряковій тертці, перекласти в друшляк і залишити, щоби стекла зайва рідина.
В окремій мисці збити яйця із цукром.
У сир засипати сіль і ванільний цукор, добре перемішати.
Додати до сиру кефір, вівсяні висівки, промиті родзинки та віджаті кабачки. Ретельно перемішати та дати постояти 5-10 хвилин.
Вилити приготовлену масу у змащену олією форму. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 50 хвилин.
Пиріг із чорницею та кабачками
Ніжний пиріг чудово підійде для сніданку або як перекус.
Інгредієнти:
борошно — 250 г;
кабачки — 200 г;
чорниця — 125 г;
цукор — 40 г;
молоко — 200 мл;
олія — 60 г;
ваніль — ½ стручка;
дріжджі — 1 пакетик;
сіль — 1 дрібка.
Приготування.
Кабачки помити та натерти на буряковій тертці. Залишити постояти, а потім трохи відтиснути рідину.
Додати просіяне борошно, цукор, сіль і ваніль і перемішувати, поступово вливаючи рідкі інгредієнти.
Насамкінець викласти розпушувач і чорницю (трохи залишити для прикраси торта) й акуратно перемішати, щоб не розчавити ягоди.
Вистелити форму пергаментним папером, вилити суміш і поставити в розігріту до 180 °С духовку приблизно 35-40 хвилин.
Після готовності дати пирогу охолонути і лише потім діставати.
Печиво з кабачків
Інгредієнти:
кабачки — 0,5 кг;
борошно — 300 г;
вівсяні пластівці — 220 г;
вершкове масло — 240 г;
коричневий цукор — 180 г;
цукор — 130 г;
великі яйця — 2 шт.;
екстракт ванілі — 1 ч. л.;
кориця — 2 ч. л.;
порошок для випічки — 3 ч. л.;
сіль — ½ ч. л.
Приготування.
Масло дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно зігрілося до кімнатної температури.
Кабачки натерти на буряковій тертці та злегка відтиснути.
Розігріти духовку до 180 °С.
Вершкове масло та обидва види цукру змішати в мисці і збивати приблизно 3-5 хвилин. Потім додати ваніль і яйця та збивати ще кілька хвилин.
Викласти в масу кабачки та перемішати. Потім потроху досипати борошно, корицю, розпушувач, сіль, після кожного етапу розмішуючи.
Насамкінець всипати вівсяні пластівці і знову розмішати.
Застелити деко папером для випічки і викласти кабачкову масу — приблизно столова ложка на одне печиво. Випікати близько 15-20 хвилин, поки не підрум'яниться.
Дати печінкою з кабачків охолонути, потім зняти з дека.
Желе з кабачків
Інгредієнти:
кабачки — 1 кг;
цукор — 150 г;
лимон — 1 шт.;
желатин — 20 г;
вода — 150 мл.
Приготування.
У кабачків видалити шкірку та насіння. Нарізати дрібними кубиками не більше 1 см. Викласти в каструлю і засипати цукром. Залишити на годину-дві, щоб з'явився сік.
Поставити на вогонь, довести до кипіння та варити на середньому вогні 30-40 хвилин. За цей час загальний об’єм повинен відчутно зменшитися (приблизно наполовину), а сік стати солодким і в'язким.
Желатин залити водою і залишити, щоб набух.
Із лимона зняти цедру та вичавити сік. До кабачків викласти 1 ст. л. цедри та приблизно 3 ст. л. соку. Варити ще 2-3 хвилини та прибрати з плити.
Потім додати желатин, перемішати та розкласти по порційних посудинах, у яких планується подавати желе.
Залишити остигати, потім прибрати в холодильник приблизно на 2 години — желе має добре застигнути.
Десерт із кабачків, ягід і сиру
Інгредієнти:
кабачки — 200 г;
сир — 200 г;
полуниця — 100 г;
банан — 1 шт.;
горіхи — 50 г;
густі вершки — 2 ст. л.;
невеликий апельсин — 1 шт.;
листки м'яти — 10-12 шт.;
мед — 1 ст. л.
Приготування.
Полуницю помити, видалити плодоніжки.
М'яту помити й обсушити.
У кабачка видалити шкірку та насіння. Довільно порізати, перекласти в блендер. Додати до нього сир, м'яту (кілька листочків залишити для прикраси), мед і вершки.
З апельсина видавити сік і вилити також у блендер. Перебити до однорідної маси.
Половину маси, що вийшла, розкласти по порційних скляночках. Другим шаром покласти половину полуниці.
Решту полуниці (кілька ягід відкласти для прикраси) з'єднати з сирною масою, що залишилася, ложкою вершків. Додати банан і перебити блендером.
Викласти масу третім шаром. Посипати подрібненими горіхами, прикрасити ягодами, що залишилися, полуницею та листочками м'яти.
Пудинг із кабачків і яблук
Інгредієнти:
кабачки — 300 г;
яблука — 200 г;
молоко — 100 мл;
яйця — 2 шт.;
вершкове масло — 60 г;
цукор — 50 г;
манна крупа — 50 г.
Приготування.
Кабачки очистити, нарізати чи натерти на тертці. Викласти в каструльку, додати молоко й олію та тушкувати до напівготовності.
Яблука нашаткувати і покласти до кабачків. Додати цукор і тушкувати 5 хвилин.
Всипати манну крупу, перемішати, накрити кришкою та потримати на мінімальному вогні 5 хвилин. Прибрати убік, щоб охололо.
Білки відокремити від жовтків. Жовтки додати суміш кабачка з манкою, перемішати. Білки збити і викласти до маси, що вийшла.
Акуратно перемішати і розкласти в змащені маслом невеликі формочки.
Запікати протягом 15-20 хвилин у розігрітій духовці.
Кекс із кабачків із лимонною глазур'ю
Інгредієнти:
кабачки — 0,5 кг;
борошно — 420 г;
олія — 120 г;
цукор — 240 г;
яйця — 2 шт.;
цукрова пудра — 240 г;
лимони — 2 шт.;
розпушувач — 2 ч. л.;
сіль — ½ ч. л.
Приготування.
У кабачка видалити шкірку та насіння, натерти на буряковій тертці. Залишити на 20-25 хвилин, потім відтиснути від рідини, що виділилася.
З лимонів зняти цедру та відтиснути сік.
Яйця розбити в миску, покласти цукор, сіль і збити.
Потім додати олію, цедру, змішаний із борошном розпушувач і кабачок. Перемішати.
У змащену олією чи застелену папером для випічки форму викласти масу, що вийшла, і випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 40-50 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою.
Цукрову пудру змішати із двома столовими ложками лимонного соку.
Коли кекс буде готовий, дістати його з духовки й остудити. Зверху полити глазур'ю і дати їй трохи застигнути.
Солодкий десерт із кабачків
Інгредієнти:
кабачки — 1 кг;
цукор — 0,5 кг;
мигдаль — 200 г;
родзинки — 200 г;
лимони — 3 шт.
Приготування.
Кабачки почистити та нарізати кубиками.
В одного з лимонів зняти цедру, решту почистити. У всіх трьох прибрати білу частину між лимоном і шкіркою, оскільки вона гірчить. Нарізати скибочками лимони.
Викласти в каструльку разом із кабачками та горіхами. Засипати все цукром і залишити на ніч.
Вранці довести до кипіння, варити 10 хвилин і розкласти по банках або інших зручних для зберігання посудинах і закрити.
Зберігати солодкий десерт у холодильнику.
Мафіни з кабачком
Для кексів підійдуть як мигдаль, так і волоські горіхи. Яйця слід дістати заздалегідь, щоб були кімнатної температури.
Інгредієнти:
кабачки — 200 г;
цукор — 120 г;
олія — 100 мл;
борошно — 180 г;
горіхи — 100 г;
велике яйце — 1 шт.;
апельсин — 1 шт.;
лимон — 1 шт.;
екстракт ванілі — 1 ч. л.;
мускатний горіх — 1 дрібка;
розпушувач — 1 ч. л.;
сіль — 1 ч. л.
Приготування.
Кабачки натерти на буряковій тертці та злегка відтиснути.
З лимона й апельсина зняти цедру, з апельсина вичавити сік.
Розігріти духовку до 180 °C. Форму для кексів викласти спеціальними паперовими вкладками.
У миску викласти цукор, цедру лимона й апельсина.
Вбити яйце, додати олію, три столові ложки апельсинового соку, ванільний екстракт і перемішати до однорідного стану.
В отриману масу додати натерті кабачки, мускатний горіх, сіль і розпушувач, добре перемішати.
Просіяти борошно|, горіхи подрібнити, викласти до кабачків і розмішати.
Заповнити 2/3 об'єму форм для кексів тістом і поставити в духовку випікатися на 20-25 хвилин, поки зубочистка, вставлена в центр кекса, не стане сухою при витяганні.
Дістати мафіни і залишити остигати.
Також ми наводили найкращі рецепти кабачкової ікри на зиму — смачно, просто і бюджетно.