Догори
Дати відгук

Салат з кабачків за 5 хвилин: ідеальна літня закуска, що смакує щодня

Простий рецепт маринованих кабачків з цибулею та гірчицею.

2 хв на прочитання01 Липня 2025, 22:10
Хрумкий салат з кабачків: швидкий рецепт маринованої закуски Хрумкий салат з кабачків: швидкий рецепт маринованої закуски
Поділитись:

У розпал сезону молодих овочів особливої популярності набувають швидкі, легкі та освіжаючі страви. Один з таких рецептів – хрумкий салат-закуска з маринованих кабачків, який готується буквально за 5 хвилин і може стати чудовим доповненням до будь-якого столу або самостійною стравою.

Секрет цієї страви – у використанні молодих кабачків з тонкою шкіркою та пікантному маринаді, який швидко просочує тонко нарізані овочі, роблячи їх хрумкими та ароматними.

Інгредієнти:

  • Кабачок (молодий) – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – невеликий пучок (10 г)
  • Часник – 2 зубці
  • Соєвий соус – 2 ст. л
  • Французька гірчиця (в зернах) – 1 ст. л
  • Оцет (9%) – 1 ст. л
  • Цукор – 0,5 ч. л

Приготування:

  1. Підготовка овочів. Молоді кабачки ретельно помийте. Наріжте їх дуже тонкими кружальцями. Найзручніше це робити за допомогою овочерізки (мандоліни), але можна впоратись і гострим ножем. Чим тоншими будуть скибочки, тим швидше вони промаринуються.
  2. Додавання аромату. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Кріп та часник дрібно нарубайте. Додайте все до нарізаних кабачків.
  3. Заправка. В миску з овочами додайте французьку гірчицю, цукор, соєвий соус та оцет.
  4. Маринування. Ретельно все перемішайте, щоб маринад покрив кожен шматочок. Залиште салат настоятися при кімнатній температурі на 5-10 хвилин, щоб кабачки пустили сік.
  5. Подача. Ще раз перемішайте салат і одразу подавайте до столу. Ця закуска чудово смакує як свіжоприготованою, так і після кількох годин у холодильнику – з часом вона стає лише більш насиченою та пікантною. Зберігати її можна до двох діб.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.