- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Салат з кабачків за 5 хвилин: ідеальна літня закуска, що смакує щодня
Салат з кабачків за 5 хвилин: ідеальна літня закуска, що смакує щодня
Простий рецепт маринованих кабачків з цибулею та гірчицею.

У розпал сезону молодих овочів особливої популярності набувають швидкі, легкі та освіжаючі страви. Один з таких рецептів – хрумкий салат-закуска з маринованих кабачків, який готується буквально за 5 хвилин і може стати чудовим доповненням до будь-якого столу або самостійною стравою.
Секрет цієї страви – у використанні молодих кабачків з тонкою шкіркою та пікантному маринаді, який швидко просочує тонко нарізані овочі, роблячи їх хрумкими та ароматними.
Інгредієнти:
- Кабачок (молодий) – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – невеликий пучок (10 г)
- Часник – 2 зубці
- Соєвий соус – 2 ст. л
- Французька гірчиця (в зернах) – 1 ст. л
- Оцет (9%) – 1 ст. л
- Цукор – 0,5 ч. л
Приготування:
- Підготовка овочів. Молоді кабачки ретельно помийте. Наріжте їх дуже тонкими кружальцями. Найзручніше це робити за допомогою овочерізки (мандоліни), але можна впоратись і гострим ножем. Чим тоншими будуть скибочки, тим швидше вони промаринуються.
- Додавання аромату. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Кріп та часник дрібно нарубайте. Додайте все до нарізаних кабачків.
- Заправка. В миску з овочами додайте французьку гірчицю, цукор, соєвий соус та оцет.
- Маринування. Ретельно все перемішайте, щоб маринад покрив кожен шматочок. Залиште салат настоятися при кімнатній температурі на 5-10 хвилин, щоб кабачки пустили сік.
- Подача. Ще раз перемішайте салат і одразу подавайте до столу. Ця закуска чудово смакує як свіжоприготованою, так і після кількох годин у холодильнику – з часом вона стає лише більш насиченою та пікантною. Зберігати її можна до двох діб.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Агро

Ринок свинини на роздоріжжі: ціни стабілізувалися, але можливий раптовий обвал
2 хв на прочитання2 години тому

На Тернопільщині відкрили нову птахоферму, що не створює неприємних запахів
1 хв на прочитання3 години тому

Бджоли-запилювачі й експортні квоти: як підтримати бджільництво України і навіщо це робити
2 хв на прочитання14 годин тому

Без українського зерна польські термінали простоюють, а трейдери зазнають збитків
1 хв на прочитанняВчора
Масова загибель бджіл на Житомирщині через порушення правил обробки аграрних земель
2 хв на прочитанняВчора
АМЕУ пропонує скасувати заборону на перевалку добрив у портах Дунаю
1 хв на прочитання14 Серпня 2025
Чи буде олія по 100 гривень: як аномальна посуха впливає на врожай соняшнику
2 хв на прочитання14 Серпня 2025
Україна та Латвія уклали угоду для зміцнення фітосанітарної безпеки
1 хв на прочитання13 Серпня 2025
Більше з GreenPost

Шість поширених помилок у вживанні води, яких варто уникати
2 хв на прочитаннягодина тому

В Україні впроваджується система рейтингового оцінювання будівель за рівнем енергоефективності та найкращих екологічних характеристик
5 хв на прочитання4 години тому

Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 17 серпня 2025 року
8 хв на прочитання6 годин тому

Як вікна впливають на мікроклімат у будинку та здоров’я мешканців
3 хв на прочитання8 годин тому
День безпритульних тварин: біль і наша відповідальність
2 хв на прочитання9 годин тому
Одещина стає зоною можливих бойових дій - рішення Мінрозвитку
1 хв на прочитання11 годин тому
Мигдаль допомагає зменшити вісцеральний жир і знизити ризик серцево-судинних хвороб
1 хв на прочитання13 годин тому
Розбите серце у вашому саду: дицентра
3 хв на прочитання15 годин тому