Догори
Дати відгук

Яєчня в хлібі з ковбасою та твердим сиром — швидкий і смачний сніданок

До начинки можна додати кубики свіжого солодкого перцю чи зелений горошок — це освіжить та урізноманітнить смак.

1 хв на прочитання16 Вересня 2022, 07:31
Поділитись:

Приготувати таку смакоту, як яєчня в хлібі з ковбасою та сиром, можна буквально за кілька хвилин.

Інгредієнти:

яйця — 3 шт.;

хліб білий — 100 г (3 скибочки);

ковбаса варена — 75 г;

сир твердий — 30 г;

сіль — дрібка;

перець чорний мелений — дрібка;

олія рослинна (для смаження) — 1 ст. ложка.

Приготування.

Якщо у вас цілий хліб, від нього треба відрізати три скибочки завтовшки 1,2-1,5 см.

Начинка буде ковбасна, але можна додати кубики свіжого солодкого перцю чи зелений горошок — це освіжить та урізноманітнить смак.

Ковбасу нарізати дрібними кубиками. Сир натерти на великій тертці.

Гострим ножем видалити у скибочках м'якуш, залишивши скоринку завширшки 0,8-1 см.

У сковороді на максимальному вогні розігріти олію. Обсмажити ковбасу, постійно помішуючи приблизно 3-4 хвилини до рум'яності. Потім викласти ковбасу зі сковороди на тарілку.

Викласти у сковороду підготовлені скибочки хліба. Обов'язково зменшити вогонь до мінімуму.

Усередину скибочок викласти кубики обсмаженої ковбаси.

У кожну скибочку хліба акуратно вбити по одному яйцю. Буде красивіше, якщо жовток при цьому залишиться цілим. Посолити яйця.

Готувати яєчню у хлібі на мінімальному вогні приблизно 6-7 хвилин, до схоплювання білка.

Посипати яєчню в хлібі натертим сиром і накрити кришкою сковороду. Готувати приблизно 1-1,5 хвилини, до розплавлення сиру.

Злегка присипати чорним меленим перцем.

Яєчня в хлібі, з сиром і ковбасою, готова.

Також ми розповідали про кабачковий рулет із грибами та твердим сиром.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.