Догори
Дати відгук

Яловичина в духовці в сметані — вишукана страва французької кухні, яка готується досить просто з мінімальних продуктів

Весь фокус у підливах і соусах.

1 хв на прочитання19 Листопада 2024, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Яловичина в духовці в сметані — це дуже смачна страва французької кухні, яка готується досить просто, і продукти для цього потрібні мінімальні.

За великим рахунком, французька кухня не відрізняється від іншої європейської кухні — весь фокус у підливах і соусах! І яловичина в духовці в сметані — це дуже смачне вершкове м'ясо, яке відрізняється за смаком завдяки своєму білому соусу.

Інгредієнти:

яловичина — 1 кг;

цибуля — 1-2 шт.;

печериці — 250 г;

сметана — 250 г;

борошно — 1-2 ст. л.;

сіль, перець — до смаку.

Приготування.

Нарізати м'ясо кубиками поперек волокон. Поставити на сильний вогонь сковорідку, розігріти й налити олії. Потім на самому сильному вогні обсмажити м'ясо, постійно перемішуючи, щоб у нього утворилась апетитна золота скоринка.

На іншій сковорідці до прозорості обсмажити нарізану цибулю.

Печериці нарізати і додати до цибулі. Постійно перемішуючи, трохи обсмажити.

У мисці змішати сметану та борошно. Якщо утворюються грудки, додати трохи води та як слід перемішати.

В посуді для випікання (або в сковорідці зі знімною ручкою) змішати м'ясо, цибулю з печерицями та залити все сметаною, розведеною окропом, накрити фольгою та відправити випікатися в духовку при 200 °С на 40-50 хвилин, потім зняти фольгу та запікати ще 10-15 хвилин.

Подавати м'ясо з овочами та свіжим багетом. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.