Догори
Дати відгук

Які продукти лікують шлунок від гастриту та виразки

Гастроентерологи порадили найбільш корисну та здорову їжу.

2 хв на прочитання18 Грудня 2020, 14:57
Поділитись:

Людям, що страждають від виразки шлунку та гастриту, крім ліків, важливо уникати вживання певних продуктів, а деякі, навпаки, — необхідно включати у своє меню. Гастроентерологи рекомендують їсти цілий список корисних смаколиків, повідомляє medicalnewstoday.

Замовити смачні та корисні страви додому можна тут.

Цвітна капуста. Один з рекомендованих продуктів для включення в меню за виразки шлунку. Містить сульфорафан — речовину, що знищує бактерії H. pylori.

Капуста. S-метілметіонін (вітамін U), що міститься у звичайній капусті, сприяє терапії виразки шлунка та врівноважує рівень pH. Крім того, продукт багатий на амінокислоту глутамін, корисну для лікування виразки: вона сприяє загоєнню ерозій і зміцнює слизову оболонку.

Редька. Експерти називають білу редьку корисним продуктом для усунення запалення слизової оболонки шлунка та проблем із його роботою.

Ягоди. Медики радять включити в меню за гастриту чорницю та полуницю. Чорниця є джерелом антиоксидантів і поживних речовин, покращує функціонування імунної системи та прискорює одужання. Полуниця, за словами фахівців, може діяти як захисний щит — вона насичена речовинами, що поліпшують стан слизової оболонки травного тракту.

Яблука. Вживання яблук щодня експерти назвали природним способом знизити ймовірність появи виразки шлунку. Вони містять флавоноїди, що пригнічують активність бактерій H. pylori.

Морква. Обов’язково включайте в меню моркву для зміцнення слизової оболонки шлунку. Вчені констатують, що присутність вітаміну А в моркві допомагає запобігти виразці, запаленню та гастриту.

Часник. Невеликий зубчик часнику здатний стримувати розмноження бактерії H. pylori, що спричиняє гастрит і виразку шлунка. Також у ньому є певні антимікробні елементи, що сприяють лікуванню.

Солодка. Може ефективно боротися з виразкою шлунку та гастритом — вона має протизапальні властивості, що зменшують запалення шлунку.

Натуральний йогурт. Експерти назвали його одним із найкорисніших продуктів для включення в меню хворих на виразку шлунку. Його компоненти — пробіотики, лактобацили, ацидофіли — допомагають лікувати захворювання.

Оливкова олія. Дані досліджень свідчать, що її феноли діють як антибактеріальні агенти, запобігаючи подальшому поширенню H. pylori й ураженню слизової оболонки шлунка.

Нагадаємо, що  лікар розповіла, чи може бюстгальтер викликати онкологію грудей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання26 хвилин тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання5 годин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання6 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора