Як зберігати хліб, щоб не псувався: покладіть поруч секретний інгредієнт
Насправді, зберегти надовго свіжість і хрусткий смак хліба простіше простого.
Багато господинь регулярно задаються питанням, як зберігати хліб, щоб не псувався, залишався таким самим хрустким і м'яким. Виявляється, продовжити термін улюбленої випічки можна дуже легко.
Корисні поради для кухні не обмежуються одними рекомендаціями з приготування або секретами кулінарних шедеврів. Важливо також правильно зберігати їжу, щоб вона якомога довше залишалася їстівною.
Наприклад, той же хліб купувати щодня не буде сенсу, якщо використовувати правило досвідчених господинь. Воно допоможе зберегти його свіжим на кілька днів і запобіжить передчасному ураженню пліснявою.
Як зберігати хліб, щоб не черствів
Для цього вам потрібен звичайний цукор-рафінад. Покладіть хліб у контейнер для зберігання, а поруч киньте кілька кубиків цукру. До речі, лайфхак поширюється не тільки на хліб, а й на інші види випічки.
Важливо також регулярно очищати хлібницю від крихт і забруднень. Якщо не видаляти їх вчасно, жодні корисні поради для кухні вам не допоможуть уникнути появи цвілі на хлібі.
Річ у тім, що цукор здатний увібрати зайву вологу, через що мікроорганізмам складніше розмножуватися. Для них просто не буде сприятливого середовища.