Догори
Дати відгук

Як задобрити господаря року: три рецепти десертів , які любить Дракон

Найкращі рецепти десертів на Новий 2024 рік.

4 хв на прочитання23 Грудня 2023, 19:33
Рецепти простих десертів на новорічний стіл Рецепти простих десертів на новорічний стіл
Поділитись:

Зелений Дерев'яний Дракон — справжній ласун, який полюбляє все смачне та солодке. Тому на новорічному святковому столі не обійтися без десертів. До речі, не обов'язково готувати щось складне. Існують рецепти смачних, але простих страв, які сподобаються як вашим гостям, так і символу прийдешнього року.

Десерт із хурмою

Дракон дуже любить різноманітні фрукти. Тим більше йому до душі точно припаде яскрава хурма, яка відрізняється терпкуватими нотками.

Інгредієнти:

  • 6-7 шт. хурми середнього розміру;
  • 1 склянка густих вершків;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 л води;
  • 1 апельсин.

Процес приготування:

  1. Спочатку потрібно зварити у сиропі хурмі. Для цього розчиніть у воді цукор і доведіть суміш до кипіння. Потім обережно перекладіть в сироп хурму, зменшіть вогонь до маленького і варіть 3-4 хвилини. Після цього одразу зніміть із вогню.
  2. З апельсина зніміть цедру, видавіть сік та процідіть його. Додайте у гарячий сироп з хурмою, залишіть остужатися за кімнатної температури.
  3. Акуратно дістаньте з сиропу хурму, зніміть з неї шкірку, перекладіть в форму для запікання.
  4. Окремо збийте яйця з ванільним цукром та цукром до білої піни. Додайте наприкінці борошно і вершки.

Вершкову масу потрібно вилити на хурму, випікати у духовці за температури 180 градусів 15-20 хвилин.

Панакота

Цей італійський рецепт наче спеціально придуманий для святкового столу. Готується він дуже швидко, а його смак задовільнить справжніх гурманів.

Інгредієнти:

  • 350 мл молока;
  • 10 г желатину;
  • 1 стручок ванілі;
  • 1 апельсин на цедру;
  • 1 столова ложка мигдального лікеру.

Для соусу:

  • 200 г свіжих ягід;
  • 50 г темного бальзамічного оцту;
  • 20 г цукру.

Процес приготування:

  1. Залийте желатин 100 мл холодного молока, залишіть для набухання на 15 хвилин. Зніміть апельсинову цедру, розріжте навпіл стручок ванілі і вийміть з нього насіння.
  2. В молоко, яке залишилося, додайте апельсинову цедру, цукор, ванільне насіння та ванільний стручок. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і зніміть з плити.
  3. Тепер туди ж додайте желатин, ще раз все прогрійте. Зніміть з вогню і процідіть у окремі формочки.
  4. Тепер можна приготувати ягідний соус. Для цього пересипте ягоди цукром, обсмажте на сковороді 2-3 хвилини, поки цукор не розтопиться. Додайте оцет, перемішайте, зніміть з вогню. Дайте настоятися 5 хвилин.
  5. Формочки з панакотою опускаєте в гарячу воду на 1-2 секунди, зверху поливаєте соусом і ставите на блюдо для сервування.

Штрудель із морозивом

Спробуйте спекти один з найноворічніших десертів — струдель з грушами та морозивом. Ви точно не пожалкуєте.

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста;
  • 3 шматки білого хліба на сухарики;
  • 1 яйце;
  • 200 г вершкового морозива.

Для начинки:

  • 1 столова ложка родзинок;
  • 1 склянка очищених волоських горіхів;
  • 1 лимон;
  • 3 груші;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 2 шт. гвоздики;
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • цукрова пудра для посипання.

Процес приготування:

  1. Розморожені листи тіста складіть один на одного та розкатайте, щоб вийшов квадрат 30*30 см. Покришіть сухарики, посипте ними поверхню тіста. Край тіста потрібно залишити вільним від крихт.
  2. Родзинки розпарте у гарячій воді, волоські горіхи подрібніть. Груші очистіть від шкірки та наріжте кубиками, збризніть лимонним соком, щоб не потемніли.
  3. На дно каструлі підлийте води, всипте цукор і розчиніть його на повільному вогні. Кип'ятити потрібно близько 1 хвилини, щоб вийшов сироп. Додайте груші, родзинки, а також гвоздику, корицю, ванільний цукор і варіть без кришки, поки не випарується вся рідина. Наприкінці обов'язково приберіть гвоздику. Охолодіть та змішайте з горіхами.
  4. Розкладіть начинку рівномірно на тісто, краї змастіть збитим яйцем та згорніть у тугий рулет.
  5. Штрудель викладіть на деко, верх змастіть залишками яйця. Випікайте за температури 200 градусів 17-20 хвилин.
  6. Готовий штрудель остудіть, присипте цукровою пудрою.

Подавати з кульками морозива.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення з відкритих джерел
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитаннягодина тому
Лісова пожежа в селі Хасія поблизу Афін у серпні: 2023 рік був одним із найгірших лісових пожеж у Європі. Фото: Angelos Tzortzinis/AFP/Getty Images
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитаннягодина тому
Термінова нарада щодо критичної ситуації з опалювальним сезоном у Кривому Розі
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора
 Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та економіку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитанняВчора
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитанняВчора
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитанняВчора
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитанняВчора
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитанняВчора