Догори
Дати відгук

Як врятувати кімнатні рослини від домашніх улюбленців: цікавий лайфхак

Ці корисні поради допоможуть вам відучити тварин псувати квіти.

3 хв на прочитання05 Вересня 2023, 13:00
Поділитись:

Якщо у вас в помешканні є живі рослини та домашні улюбленці - то це поєднання може бути фатальним для вазонів. Відомо, що чотирилапі проявляють велику цікавість до рослин, вони можуть їх гризти, гратися, ламати та навіть влягтися на них спати. Ми підготували кілька корисних порад та лайфхаків, які допоможуть вам врятувати свій зелений куточок.

Домашні тварини потребують виховання й контролю, оскільки проходять різні етапи – дитинство, підлітковий вік та формування дорослої особини. Тому, якщо не реагувати на їх дії та бешкетування, які призводять до хаосу в домі, то ви матимете постійну некеровану чотирилапу халепу.

З малечку звертайте увагу на те, чим грається ваш домашній улюбленець: іграшками чи вазонами. Коли ви побачили, що кішка або собака почали цікавитися рослинами, варто одразу на це реагувати і не дозволяти робити шкоду. Якщо ж інцидент все ж стався, варто певний час не давати тварині смаколиків і не заохочувати, щоб вона розуміла, що зробила щось не те.

Особисті рослини для улюбленця

Можливо ви бачили, з яким задоволенням будучи на вулиці коти та собаки жують зелену травичку. Тому певний інтерес до якоїсь окремої рослини у домівці може бути викликаний тим, що в ній є певна речовина, яка корисна для тварини. Через це вони з радістю її жують. 

Щоб врятувати цей вазон, спробуйте придбати спеціальну траву для рослин, або якщо ви власник кота, то можна також обрати котячу м'яту, вона абсолютно безпечна і завдяки своєму запаху буде приманюватиме пухнастика, відвертаючи його увагу від інших рослин.

Також важливо гуляти на подвір'ї, де тварина матиме доступ до свіжої трави. Вони по запаху самі відрізняють, яку їм можна їсти, а яку – ні.

Щоб врятувати ваші квіти, можна спробувати перенести їх в іншу кімнату, в якій зачиняються двері, щоб не пускати туди хвостатого, або ж спробувати використати підвісні вазони або такі, що кріпляться до стіни. Важливо встановлювати їх так, щоб чотирилапий не зміг туди дістатись.

Каміння

Часто господарі мають клопіт, що кіт замінив свій лоток на вазони. У таких випадках ви можете використати декоративне каміння, або дренаж, який закриє землю та забере доступ від копирсання лапками. Але не забувайте, що рослину потрібно поливати, тому не сильно закривайте доступ до землі декором.

Пастки

Оскільки домашні улюбленці доволі хитрі та розумні, потрібно мати у запасі ще кілька лайфхаків на випадок, якщо ті не спрацюють:

  • пульверизатор – тварини дуже різко реагують на цей подразник. Тому, як тільки побачите, що тваринка наближається до рослини – пшикайте на неї водою;
  • пилесос – тваринам не подобаються різкі голосні звуки. Тому, як тільки ваша тваринка захоче нашкодити рослинам, можна увімкнути цю техніку;
  • клейка стрічка – цей метод здебільшого використовують блогери для смішних відео, втім, лайфхак досить дієвий: розкладіть довкола рослини невеликі шматочки стрічки, тварина або віднесеться з настороженістю до пастки, або втрапить лапками просто в неї, водночас її вже не дуже цікавитимуть ваші вазони.

Гострі запахи

Собаки та коти мають хороший нюх і їм не подобаються  гострі та пекучі запахи, адже тоді подразнюється їхній головний рецептор і бажання сунути свою мордочку у вазони одразу пропадає. У зоомагазинах продають спеціальні спреї, які можна використовувати для рослин. Відповідний запах викликатиме у котів та собак відразу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я