Догори
Дати відгук

Як відпочивати, щоб відпочити: радять біохакери

Про шкоду куріння та вживання алкоголю навіть говорити не потрібно.

3 хв на прочитання14 Січня 2023, 08:26
Поділитись:

Буває так, що вихідні минули, а після них хочеться взяти ще одні вихідні, щоб відпочити після цих. Проблема людини у сучасному світі — неможливість якісно відпочивати. Багато хто взагалі не вміє відпочити так, аби справді розслабитися. Як же це зробити в умовах постійного стресу? Ось що радять біохакери.

Бути у русі

Сидячий спосіб життя — справжня проблема людства ХХІ століття та причина багатьох проблем зі здоров'ям. Науковці виявили кілька наслідків малої активності. Було опубліковано дослідження, в якому говориться, що жінки, які проводять у сидячому положенні більше 9 годин на день, страждають від депресії частіше, ніж ті, хто багато активує і сидить менше 6 годин. Імовірна причина цього — зниження кровообігу в організмі, зокрема в голові — до мозку надходить менше нейромедіаторів, які відповідають за транспорт гормонів щастя та радості.

Обстежитися

Це допоможе визначити напрямок руху і правильно сформувати наступні дії.

Зараз у клініках є послуги комплексної перевірки організму, в рамках яких дізнатися про стан тіла можна легко та швидко. Бюджетний варіант — звернутися до поліклініки і пройти обстеження в ній, але це довший шлях.

Правильно харчуватися

Відмова від солодкого загалом підходить усім. Науковці довели, що вживання надлишку цукру призводить до розладів кишківника. Інші неприємні наслідки — це надмірний викид інсуліну, погіршення стану шкіри та судин, руйнування колагену, що відповідає за тонус шкіри та суглобів. До проблем із серцево-судинною системою призводить надмірне вживання трансжирів (маргаринів). Про шкоду куріння та вживання алкоголю навіть говорити не потрібно.

Відмова від шкідливих продуктів: цукру, маргаринів, консервантів, швидких вуглеводів, харчових добавок. Харчування максимально натуральне, у цьому воно схоже на здоровий спосіб життя, але із застереженням: перелік допустимих продуктів важливо уточнювати для кожної людини індивідуально.

Висипатися

Проблема сну стоїть у одному ряду з низькою фізичною активністю, що призводить до численних порушень у роботі організму. Правильний сон — одна зі складових правильного способу життя та підтримки максимальної продуктивності людини загалом.

Найпоширеніша інформація про тривалість сну — це 8 годин для дорослої людини. Вона визначена дослідженнями британської NHS, проблему вивчали у Національному фонді з проблем сну.

Перебувати на природі

Якомога частіше перебувати на свіжому повітрі та на природі, слухати природні звуки та відчувати єднання з довкіллям. Це особливо актуально для мешканців міста, де фоновий шум автомобілів, людей, техніки чути практично завжди.

Жити усвідомлено та мислити позитивно

Підтримувати здоров'я лише медичними обстеженнями та прийомом ліків недостатньо. На стан організму впливає настрій та загальне емоційне тло. Практикуйте медитації та подяку.

Також ми розповідали про те, що висококалорійний сніданок допомагає у боротьбі із зайвою вагою: лікар розповідає, скільки потрібно їсти вранці.

Окрім того, ми писали, чому в жодному разі не можна пити вчорашній чай — «гірше за укус змії».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання6 секунд тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання46 хвилин тому
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитаннягодина тому
 Європейський Союз готується до прийняття Packaging and Packaging Regulation
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання2 години тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання2 години тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання3 години тому
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитання3 години тому
Збитки довкіллю внаслідок атаки по ДніпроГЕС становлять понад 140 млн гривень
1 хв на прочитання4 години тому