- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Як смачно законсервувати овочеве асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами
Як смачно законсервувати овочеве асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами
Ідеальним місцем зберігання буде прохолодна комора або стінна шафа.
Овочеве асорті, мариноване на зиму, – яскраві, хрусткі овочі в маринадній заливці з винним оцтом. Ви можете комбінувати інгредієнти в різних пропорціях – покласти в одну банку більше томатів, в іншу – більше фізалісу. Зберігати такі заготівлі можна в міській квартирі, далеко від нагрівальних приладів і батарей центрального опалення. Ідеальним місцем зберігання буде прохолодна комора або стінна шафа.
Мариновані овочі, приготовані по цьому рецепту, можна подавати до столу приблизно через місяць, пише yizhainfo.pp.ua
- Час приготування: 35 хвилин
- Кількість: 2 банки по 0,65 л
Інгредієнти для приготування овочевого асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами:
- 0,5 кг овочевого фізалісу;
- 0,5 кг цибулі;
- 0,5 кг дрібних томатів;
- 4 стручки гіркого зеленого перцю;
- 6 зубців часнику;
- по чайній ложці кмину, фенхелю і перцю;
- 4 лаврові листочки;
- 60 мл винного оцту;
- 30 г цукрового піску;
- 20 г кухарської солі.
Спосіб приготування овочевого асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами.
Банки для заготівель ретельно миємо, висушуємо на сонечку або в духовці. Стерилізувати банки на цьому етапі для цього рецепту сенсу немає, оскільки сирі овочі нестерильні, тому даремно витрачати час не варто.
Дрібні голівки цибулі очищуємо від лушпиння, розрізаємо на 4 частини. На дно кожної баночки кладемо по 2 лаврові листочки, потім скибочки цибулі.
Зубці часнику очищуємо, ріжемо пластинками, додаємо часник в кожну баночку.
З овочевого фізалісу знімаємо “одяг”, протираємо плоди сухою ганчірочкою, потім миємо теплою водою, просушуємо. Великі плоди ріжемо навпіл або на чотири частини, дрібні залишаємо цілими (шкірку проколюємо). Заповнюємо баночки фізалісом на 2-3 об’єми.
Стручки гіркого зеленого перцю розрізаємо уподовж навпіл, додаємо до фізалісу і цибулі.
Місце, що залишилося, заповнюємо дрібними томатами, бажано злегка недозрілими, з щільним м’якушем.
Заливаємо у банки киплячу воду, відразу зливаємо в сотейник – так можна точно визначити потрібний об’єм води для маринаду. У банки заливаємо свіжий окріп, закриваємо кришками, накриваємо рушником, залишаємо овочі прогріватися. Можна ще раз змінити окріп, щоб вміст банок добре нагрівся.
У злиту з овочів воду насипаємо цукровий пісок і кухарську сіль, додаємо фенхель, кмин і перець. У цьому рецепті я насипала різноколірний перець, на смак не впливає, зате красиво! Ставимо сотейник на вогонь, доводимо до кипіння, кип’ятимо 3 хвилини.
За допомогою кришок з отворами, зливаємо воду. Потім наливаємо по 2 столових ложки винного оцту в кожну банку, вливаємо маринад із спеціями, закриваємо кришкою.
На дно сотейника простилаємо шматок тканини, ставимо баночку з асорті, наливаємо воду по плічки. На повільному вогні доводимо до кипіння. Стерилізуємо 15 хвилин.
Щільно загвинчуємо кришки. Перевертаємо банки догори дном. Після охолодження прибираємо в прохолодну комору. Овочеве асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами готове. Смачного!
Овочеве асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами – для дружніх домашніх посиденьок. Кисло-солодкі, з гострою ноткою, хрусткі і дуже смачні овочі, користуються великою популярністю, особливо в тих випадках, коли потрібно швидко накрити на стіл.