Догори
Дати відгук

Як сердечникам і гіпертонікам пережити липневу спеку

Існує кілька правил

2 хв на прочитання10 Липня 2023, 08:08
Фото: 24 канал Фото: 24 канал
Поділитись:

У спеку можуть загострюватися хронічні захворювання, і особливо страждають від підвищеного навантаження серце, судини і дихальна система. Щоб почуватися добре і комфортно, потрібно скоригувати свій спосіб життя з поправкою на погоду.

Люди, які страждають на гіпертонічну хворобу, залежать від погодних умов. Спека таїть у собі багато небезпек. Але особливо вразливі в цей період люди із захворюваннями серцево-судинної системи та гіпертоніки. Саме вони найбільше страждають від палючого сонця. Адже екстремальна спека – це насамперед навантаження на серце. І чим довше вона тримається, тим сильніше воно страждає.

Існує кілька правил, які допомагають уникнути загострення:

  1. Обов’язково гуляйте в парку або будь-якій зеленій зоні вранці або ввечері, коли немає виснажливої спеки.
  2. М’ясо, гострі, жирні та солодкі продукти замініть овочами і фруктами, оскільки вітаміни допомагають організму краще переносити високу температуру.
  3. У спеку в організмі людини відбувається збільшення концентрації солі, яка затримує в організмі рідину. А при гіпертонії або ішемії це сприяє підвищенню тиску, розвитку аритмії, збільшенню тривожності. Крім того, надлишок солі провокує спрагу, тому в спеку потрібно пити в 1,5 раза більше, ніж зазвичай. Причому треба пити просту або мінеральну воду без газу.
  4. Влітку, після консультації з лікарем, можна приймати препарати, що містять калій і магній, оскільки при їх дефіциті збільшується ризик стрибків тиску та аритмії. Калій відповідає за нормальне збудження м’язового волокна, а магній, навпаки, потрібен для розслаблення, оскільки без нього серцевий м’яз не відпочиває. Крім того, магній бере участь у регуляції роботи нервової системи.
  5. Велике значення в спеку має наявність хронічних захворювань. Якщо у вас є призначення кардіолога, їх потрібно дотримуватися особливо уважно, не пропускати прийому препаратів і контролювати тиск. Якщо курс лікування перервати, це може спровокувати загострення захворювання за найменшої зміни температури або з настанням осені.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost