Догори
Дати відгук

Як приготувати шашлик в духовці: м’ясо буде з ароматом мангалу

Шашлик в духовці виходить ніжним, ароматним і більш корисним.

2 хв на прочитання29 Листопада 2023, 10:55
Як правильно запекти шашлик в духовці Як правильно запекти шашлик в духовці
Поділитись:

Якщо можливості вибратися на природу немає або сезон давно минув, шашлик можна приготувати і в домашніх умовах. Сьогодні ми ділимося корисними порадами з приготування шашлику в духовці.

Правильно вибирайте м’ясо

Це найперше правило. Від нього залежить успіх вашої кулінарної справи. В першу чергу вибирайте шийну частину, якщо готуєте з яловичини або свинини. Видаліть всі плівки та жили. Надайте перевагу м’ясу з жировим прошарком. Тоді воно точно не буде сухим після запікання.

Метод нарізки

Не нарізайте занадто малі або тонкі шматочки. Справа в тому, що вони стануть швидко сухі. Шматки повинні бути середнього розміру. В більших за розміром залишиться більше смаку та соку.

Приготуйте маринад

Він повинен бути обов’язково. Він надасть смак та м’якість. Пам’ятайте, що на мангалі більша температура, тому шашлик готується швидше. І маринування вистачає, яке було протягом 2-3 годин.  А от для приготування в духовці маринувати треба довше. Розраховуйте на 8-12 годин.

Ароматний димок

Доведеться використовувати рідкий дим. Без нього отримати потрібний аромат не вийде. Рідкий дим треба додати або трохи в маринад, або на деко з шашликом. На 1 кг знадобиться 1 ч.л. рідкого диму.

Як приготувати шашлик в духовці

Вам знадобляться:

  • мариноване м'ясо - 1 кг;
  • залишки маринаду;
  • рідкий дим (за бажанням) - 1 ч. л.

Насадіть м'ясо на шпажки або викладіть в рукав. До шашлику можна додати шматочки овочів. Також м'ясо можна викласти прямо на решітку духовки.

Під ємністю з м'ясом поставте деко - туди буде стікати сік і маринад. Розігрійте духовку до 200° для курки і до 230° для інших видів м'яса. Під дією високої температури м'ясо стане золотистим і підсмаженим зовні, і соковитим всередині.

Готуйте шашлик в духовці 20-40 хвилин в залежності від виду і віку м'яса. Раз в 5-10 хвилин перевертайте м'ясо і поливайте іншим маринадом. Щоб у шашлика був аромат багаття - додайте в маринад рідкий дим (1 ч.л. на 1 кг м'яса).

Свіжі новини на GreenPost.ua

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.