Догори
Дати відгук

Як приготувати на зиму солоні огірки з горілкою: рецепт на трилітрову банку

Спробуйте новий для себе смак

2 хв на прочитання01 Вересня 2022, 11:30
Поділитись:

Цього разу пропонуємо вам приготувати солоні огірки з горілкою. Для цих закруток не знадобиться оцет, стерилізація чи пастеризація, а під час кип’ятіння алкоголь повністю випарується, тому можна не хвилюватися і спокійно давати закуску навіть дітям.

Інгредієнти1,5-2 кг огірків, зелень (листя смородини, хрону, парасольки кропу, щириця (амарант), квітки чорнобривців), 4-5 зубчиків часнику, 100 г солі, 50 г горілки, вода. Вказані пропорції розраховані на 3-х літрову банку.

Приготування: огірки добре миємо, але не замочуємо і носики не зрізаємо. Після чого залишаємо їх обсохнути. Промиваємо зелень і також даємо їй обсохнути. Банку ретельно миємо разом з кришкою, витираємо або даємо воді стекти, поставивши шийкою вниз на рушник.

Приступаємо до приготування розсолу. У літрі відстояної води розчиняємо сіль. Важливо, щоб вона була холодна і не кип’ячена, тому бажано зробити заготовку завчасно. Зелень та часник кладемо в банку, після чого додаємо у ємність і огірки. Далі заливаємо холодний розсіл, не доходячи до плічок приблизно 1-1,5 см - це місце потрібно, щоб було куди додати горілку.

Додаємо алкоголь і прикриваємо кришкою. Закручувати не треба, оскільки потрібно залишити доступ для кисню. Прибираємо заготовку до холодильника, залишаємо її там настоюватися 3-4 дні. Час від часу заглядайте під кришку і перевіряйте, чи з’явилася піна. Її зніміть ложкою.

Після закінчення вказаного часу банку дістаємо, розсіл з неї обережно зливаємо в каструлю, ставимо його на вогонь. Даємо розчину покипіти 5 хвилин, після чого заливаємо ним огірки. Щоб скло не лопнуло, воно повинно бути кімнатної температури. Наливати окріп можна з ножа чи ложки таким чином, щоб він не торкався стінок.

Слід пам'ятати, що кришки повинні бути простерилізовані в окропі!

Закручуємо банку, перевертаємо її, вкутуємо і залишаємо охолонути. Як тільки банка стане кімнатної температури, можна перемістити її в підвал чи льох, а взимку насолоджуватися неповторним смаком.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Здорові люди»
Топ-10 продуктів, які повинні бути у весняному раціоні
5 хв на прочитання4 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Туя західна Даніка — одна з найпопулярніших хвойних рослин у ландшафтному дизайні (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Великдень вихідні де провести час та влаштувати пікнік у Києві
Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві
5 хв на прочитанняВчора
Затоплені автомобільні дороги у Петропавловську, Казахстан, 13 квітня 2024 року. Фото: Reuters
Найбільше стихійне лихо за 80 років: у Казахстані масштабні паводки — ось як виглядає одне з найбільш постраждалих міст
2 хв на прочитанняВчора
У Нобельському нацпарку на Рівненщині створять моніторингову систему для збереження природи
1 хв на прочитанняВчора
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитанняВчора
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитанняВчора
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитанняВчора