Догори
Дати відгук

Як приготувати на зиму солоні огірки з горілкою: рецепт на трилітрову банку

Спробуйте новий для себе смак

2 хв на прочитання01 Вересня 2022, 11:30
Поділитись:

Цього разу пропонуємо вам приготувати солоні огірки з горілкою. Для цих закруток не знадобиться оцет, стерилізація чи пастеризація, а під час кип’ятіння алкоголь повністю випарується, тому можна не хвилюватися і спокійно давати закуску навіть дітям.

Інгредієнти1,5-2 кг огірків, зелень (листя смородини, хрону, парасольки кропу, щириця (амарант), квітки чорнобривців), 4-5 зубчиків часнику, 100 г солі, 50 г горілки, вода. Вказані пропорції розраховані на 3-х літрову банку.

Приготування: огірки добре миємо, але не замочуємо і носики не зрізаємо. Після чого залишаємо їх обсохнути. Промиваємо зелень і також даємо їй обсохнути. Банку ретельно миємо разом з кришкою, витираємо або даємо воді стекти, поставивши шийкою вниз на рушник.

Приступаємо до приготування розсолу. У літрі відстояної води розчиняємо сіль. Важливо, щоб вона була холодна і не кип’ячена, тому бажано зробити заготовку завчасно. Зелень та часник кладемо в банку, після чого додаємо у ємність і огірки. Далі заливаємо холодний розсіл, не доходячи до плічок приблизно 1-1,5 см - це місце потрібно, щоб було куди додати горілку.

Додаємо алкоголь і прикриваємо кришкою. Закручувати не треба, оскільки потрібно залишити доступ для кисню. Прибираємо заготовку до холодильника, залишаємо її там настоюватися 3-4 дні. Час від часу заглядайте під кришку і перевіряйте, чи з’явилася піна. Її зніміть ложкою.

Після закінчення вказаного часу банку дістаємо, розсіл з неї обережно зливаємо в каструлю, ставимо його на вогонь. Даємо розчину покипіти 5 хвилин, після чого заливаємо ним огірки. Щоб скло не лопнуло, воно повинно бути кімнатної температури. Наливати окріп можна з ножа чи ложки таким чином, щоб він не торкався стінок.

Слід пам'ятати, що кришки повинні бути простерилізовані в окропі!

Закручуємо банку, перевертаємо її, вкутуємо і залишаємо охолонути. Як тільки банка стане кімнатної температури, можна перемістити її в підвал чи льох, а взимку насолоджуватися неповторним смаком.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
"Укренерго" очікує, що аварійні відключення триватимуть ще тиждень, а в деяких регіонах — довше
1 хв на прочитання59 хвилин тому
Фото ілюстративне
Суд зобов'язав «Ліси України» сплатити понад 10 млн грн за незаконну вирубку ялин на Закарпатті
1 хв на прочитання2 години тому
Екологічні збитки заповідного фонду Херсонщини сягнули 782 млрд грн через війну
Екологічні збитки заповідного фонду Херсонщини перевищили 782 мільярди
1 хв на прочитання3 години тому
Всесвітній день поширення інформації про алергію — як розпізнати, попередити та жити без страху
Алергія — не вирок, а виклик: чому важливо знати більше про невидиму епідемію
3 хв на прочитання4 години тому
Сьогодні у медичній сфері святкують дні реанімації серця, анестезіолога та хребта
2 хв на прочитання6 годин тому
Під Одесою стався масштабний зсув ґрунту: у небезпеці десятки будинків (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Священник із Тернопільщини розробив мобільний додаток «Моя Сповідь»
1 хв на прочитанняВчора
Понад 300 перевірок і мільйонні штрафи: як Держпродспоживслужба контролює тарифи
1 хв на прочитанняВчора