Догори
Дати відгук

Як приготувати на зиму солоні огірки з горілкою: рецепт на трилітрову банку

Спробуйте новий для себе смак

2 хв на прочитання01 Вересня 2022, 11:30
Поділитись:

Цього разу пропонуємо вам приготувати солоні огірки з горілкою. Для цих закруток не знадобиться оцет, стерилізація чи пастеризація, а під час кип’ятіння алкоголь повністю випарується, тому можна не хвилюватися і спокійно давати закуску навіть дітям.

Інгредієнти1,5-2 кг огірків, зелень (листя смородини, хрону, парасольки кропу, щириця (амарант), квітки чорнобривців), 4-5 зубчиків часнику, 100 г солі, 50 г горілки, вода. Вказані пропорції розраховані на 3-х літрову банку.

Приготування: огірки добре миємо, але не замочуємо і носики не зрізаємо. Після чого залишаємо їх обсохнути. Промиваємо зелень і також даємо їй обсохнути. Банку ретельно миємо разом з кришкою, витираємо або даємо воді стекти, поставивши шийкою вниз на рушник.

Приступаємо до приготування розсолу. У літрі відстояної води розчиняємо сіль. Важливо, щоб вона була холодна і не кип’ячена, тому бажано зробити заготовку завчасно. Зелень та часник кладемо в банку, після чого додаємо у ємність і огірки. Далі заливаємо холодний розсіл, не доходячи до плічок приблизно 1-1,5 см - це місце потрібно, щоб було куди додати горілку.

Додаємо алкоголь і прикриваємо кришкою. Закручувати не треба, оскільки потрібно залишити доступ для кисню. Прибираємо заготовку до холодильника, залишаємо її там настоюватися 3-4 дні. Час від часу заглядайте під кришку і перевіряйте, чи з’явилася піна. Її зніміть ложкою.

Після закінчення вказаного часу банку дістаємо, розсіл з неї обережно зливаємо в каструлю, ставимо його на вогонь. Даємо розчину покипіти 5 хвилин, після чого заливаємо ним огірки. Щоб скло не лопнуло, воно повинно бути кімнатної температури. Наливати окріп можна з ножа чи ложки таким чином, щоб він не торкався стінок.

Слід пам'ятати, що кришки повинні бути простерилізовані в окропі!

Закручуємо банку, перевертаємо її, вкутуємо і залишаємо охолонути. Як тільки банка стане кімнатної температури, можна перемістити її в підвал чи льох, а взимку насолоджуватися неповторним смаком.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Державне підприємство "Ліси України" збільшило квартальний дохід до 5,8 млрд грн у 2025 році. Фото: pixabay
ДП "Ліси України" збільшило дохід від реалізації деревини за допомогою Prozorro
2 хв на прочитаннягодина тому
Криворіжці долають наслідки ракетних ударів 4-5 квітня: завершено аварійно-рятувальні роботи. Фото: ДСНС Дніпропетровщини
У Кривому Розі завершили рятувальні роботи після російських ракетних ударів
1 хв на прочитання2 години тому
В Одесі відкриють два інклюзивні пляжі — міська влада готується до оздоровчого сезону
В Одесі готуються до літнього сезону: у фокусі — інклюзивні пляжі
1 хв на прочитання5 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Як у часи Холодної війни: США заборонили своїм держслужбовцям у Китаї романтичні чи сексуальні стосунки з місцевими
4 хв на прочитання7 годин тому
Психіка не справляється: дедалі більше працюючих людей страждають від стресу, тривоги та вигоряння — дослідження
4 хв на прочитання12 годин тому
Плетена верба в ландшафтному дизайні: краса, яку можна створити власноруч (ФОТО)
5 хв на прочитання12 годин тому
Що таке злива — пояснення метеорологів
2 хв на прочитанняВчора
Сезон алергії: рівень пилку берези у повітрі стрімко зростає
1 хв на прочитанняВчора