- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як приготувати ідеальне пюре з молодого горошку: рецепт від зіркового кулінара
Як приготувати ідеальне пюре з молодого горошку: рецепт від зіркового кулінара
Експерти наполегливо радять їсти якомога більше сезонних овочів.

Сезон овочів у розпалі, і готувати їх можна, як заманеться – варити, тушити, запікати, готувати пюре і навіть їсти сирими. Про найкорисніші з них читайте далі на Радіо MAXIMUM.
Експерти наполегливо радять їсти якомога більше сезонних овочів. У цей період варто налягати броколі, цвітну капусту, кабачки та бобові. З них можна приготувати багато смачних і корисних страв, серед яких є і пюре. Кулінар Володимир Ярославський розсекретив в Instagram рецепт ідеального пюре з молодого гороху.
Важливі поради
- Горох краще вибирати дрібний, молодий та свіжий;
- Після варіння дайте гороху охолонути, а потім перебийте у блендері;
- Додайте до страви чебрець;
- Обов'язково перетріть пюре через сито і не забудьте про вершкове масло;
- Можна до страви додавати як воду, так і бульйон.
Як приготувати горохове пюре: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- зелений горох – 400 г;
- свіжий шпинат – 60 г;
- цибуля – 100 г;
- вершкове масло – 50 г;
- рослинна олія – 15 г;
- сіль, перець – на ваш смак.
Спосіб приготування:
- Розморозьте горох, але краще брати свіжий та молодий.
- Поріжте дрібно цибулю, перекладіть у сотейник і обсмажте на олії до готовності.
- Додайте зелений горошок, налийте воду або овочевий бульйон, посоліть, поперчіть і варіть на повільному вогні близько 5-7 хвилин.
- Тоді додайте туди листя шпинату, доведіть до кипіння, можна додати чебрець, і одразу зніміть з вогню.
- Дайте охолонути, після чого перекладіть у блендер і збийте до однорідної маси.
- Перетріть готове пюре через сито, додайте трохи бульйону чи води.
- Підігрійте пюре і додайте вершкове масло, можна ще посолити на смак.
Більше з розділу Агро

Нове "золото" України: ще одна компанія почала експорт біометану до ЄС
1 хв на прочитання3 години тому

В Україні впали ціни на "борщовий набір": що вже стало доступніше
1 хв на прочитання4 години тому

Ніжні котлетки з індички: всі проситимуть добавки
1 хв на прочитанняВчора

Європейська команда реформ почала працювати в Мінагрополітики
2 хв на прочитанняВчора
Постачала продукти Нацгвардії та не сплатила 9 млн грн податків — директорці компанії оголосили підозру
1 хв на прочитання06 Липня 2025
Жнива-2025: українські аграрії наближаються до першого мільйона тонн зерна
1 хв на прочитання06 Липня 2025
На Волині посадовець Держгеокадастру передав родичам заповідні землі на 6,3 млн грн — справа в суді
1 хв на прочитання06 Липня 2025
Літній салат по-одеськи: секрет ідеальної вечері за 10 хвилин
2 хв на прочитання05 Липня 2025
Більше з GreenPost

Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 8 липня 2025 року
4 хв на прочитання30 хвилин тому

Україна пропонує США видобуток газу на шельфі та відбудову НПЗ в рамках угоди про копалини
2 хв на прочитаннягодина тому

Чи потрібно економити електроенергію після переходу на 230 вольтів і як це робити
2 хв на прочитання2 години тому

Розгадка інтелекту: чому косатки діляться їжею з людиною?
3 хв на прочитання5 годин тому
Прибулець із морських глибин: що викинуло на берег у Британії?
3 хв на прочитання6 годин тому
Елегантність на «ніжці»: топ-5 рослин на штамбі, які стануть головною родзинкою будь-якого саду (ФОТО)
5 хв на прочитання11 годин тому
Блискавка з орбіти: астронавтка з МКС вперше зафіксувала «синій джет»
3 хв на прочитання12 годин тому
В Афганістані 45-річний чоловік одружився з 7-річною дівчинкою (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора