Дивовижні кабачки з сиром, запечені в духовці, стануть чудовим варіантом розкішної закуски. Її можна готувати в сезон хоч щодня — зникає зі столу в одну мить. Чудовим доповненням до такої страви буде сметанний соус із добавками: пальчики оближеш.
Інгредієнти:
невеликі цукіні (або молоді кабачки) — 3 шт;
будь-який твердий сир — 200 г;
пшеничне борошно — 70 г;
панірувальні сухарі — 1 склянка (можна використовувати хлібну крихту: черствий хліб натерти на дрібній тертці, викласти на сухе деко і поставити на кілька хвилин у добре розігріту духовку — щойно крихти стануть золотити та хрумкими, можна виймати й остуджувати);
сир «Пармезан» — 250 г;
курячі яйця — 2 шт.;
вода — 1 чайна ложка;
всесезонні спеції та сіль — за смаком.
Приготування.
Молоді кабачки або цукіні ретельно промити, обсушити та відрізати кінчики.
Розрізати овочі поперек на дві частини, а потім кожну половинку нарізати вздовж тонкими пластинами. Товщина заготовок має бути приблизно 5 мм.
Кабачки викласти в друшляк або сито, додати дрібку солі, перемішати. Залишити хвилин на 20, щоб просолитись і віддали зайву вологу.
Потім викласти на робочу поверхню, застелену паперовими рушниками, в один ряд.
Накрити зверху серветками, обсушити, притискаючи руками. Посипати з двох сторін прованськими травами чи будь-якими іншими всесезонними спеціями.
Твердий сир нарізати тонкими пластинками: їхній розмір повинен відповідати розміру скибочок кабачка.
На одну скибочку кабачка покласти дві пластинки сиру, накрити все другим шматочком овочів: виходять своєрідні сендвічі.
Коли всі заготовки буде зібрано, потрібно зробити панірування. В одну тарілку насипати борошно, в другу — панірувальні сухарі чи хлібні крихти, в третю вбити яйце, додати до нього воду і розмішати до однорідності.
У миску з хлібними крихтами додати трохи червоної меленої паприки та сушеного часнику, шматочок тертого «Пармезану». Якщо «Пармезану» у вас немає, замінювати його нічим не потрібно.
Деко для запікання застелити пергаментним папером або папером для випічки: змащувати його нічим не потрібно.
Сендвіч із кабачків спочатку обваляти в борошні, потім занурити в яєчну суміш, потім обваляти в крихті. Відразу перекласти на деко.
Поставити деко в духовку, розігріту до 170 °С, на 25-30 хвилин.
Готовність можна перевірити ножем.
Також ми розповідали про салат із баклажанів із помідорами та сиром: смачно і просто.