Як м'ясо на смак: дивовижні кабачки, запечені із сиром у духовці

2 хв на прочитання22 Серпня 2022, 22:36

Тільки уявіть: зверху хрумка рум'яна скоринка з хлібних крихт, а всередині м'які кабачки і ніжний сир, що тягнеться.

Дивовижні кабачки з сиром, запечені в духовці, стануть чудовим варіантом розкішної закуски. Її можна готувати в сезон хоч щодня — зникає зі столу в одну мить. Чудовим доповненням до такої страви буде сметанний соус із добавками: пальчики оближеш.

Інгредієнти:

невеликі цукіні (або молоді кабачки) — 3 шт;

будь-який твердий сир — 200 г;

пшеничне борошно — 70 г;

панірувальні сухарі — 1 склянка (можна використовувати хлібну крихту: черствий хліб натерти на дрібній тертці, викласти на сухе деко і поставити на кілька хвилин у добре розігріту духовку — щойно крихти стануть золотити та хрумкими, можна виймати й остуджувати);

сир «Пармезан» — 250 г;

курячі яйця — 2 шт.;

вода — 1 чайна ложка;

всесезонні спеції та сіль — за смаком.

Приготування.

Молоді кабачки або цукіні ретельно промити, обсушити та відрізати кінчики.

Розрізати овочі поперек на дві частини, а потім кожну половинку нарізати вздовж тонкими пластинами. Товщина заготовок має бути приблизно 5 мм.

Кабачки викласти в друшляк або сито, додати дрібку солі, перемішати. Залишити хвилин на 20, щоб просолитись і віддали зайву вологу.

Потім викласти на робочу поверхню, застелену паперовими рушниками, в один ряд.

Накрити зверху серветками, обсушити, притискаючи руками. Посипати з двох сторін прованськими травами чи будь-якими іншими всесезонними спеціями.

Твердий сир нарізати тонкими пластинками: їхній розмір повинен відповідати розміру скибочок кабачка.

На одну скибочку кабачка покласти дві пластинки сиру, накрити все другим шматочком овочів: виходять своєрідні сендвічі.

Коли всі заготовки буде зібрано, потрібно зробити панірування. В одну тарілку насипати борошно, в другу — панірувальні сухарі чи хлібні крихти, в третю вбити яйце, додати до нього воду і розмішати до однорідності.

У миску з хлібними крихтами додати трохи червоної меленої паприки та сушеного часнику, шматочок тертого «Пармезану». Якщо «Пармезану» у вас немає, замінювати його нічим не потрібно.

Деко для запікання застелити пергаментним папером або папером для випічки: змащувати його нічим не потрібно.

Сендвіч із кабачків спочатку обваляти в борошні, потім занурити в яєчну суміш, потім обваляти в крихті. Відразу перекласти на деко.

Поставити деко в духовку, розігріту до 170 °С, на 25-30 хвилин.

Готовність можна перевірити ножем.

Також ми розповідали про салат із баклажанів із помідорами та сиром: смачно і просто.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: