- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Яблука, запечені з сухофруктами, горіхами та медом — неймовірно смачний рецепт
Яблука, запечені з сухофруктами, горіхами та медом — неймовірно смачний рецепт
Корисний та ароматний десерт для всієї родини.

Яблука, запечені з сухофруктами, горіхами та медом — це десерт, корисний і легкий у приготуванні. Воно займає близько 70 хвилин.
Інгредієнти (на 4 порції):
яблука — 4 шт.;
курага (нарізана) — 1 склянка;
родзинки — 0,5 склянки;
волоські горіхи (подрібнені) — 0,5 склянки;
мед — 4 чайні ложки;
вершкове масло — 4 столові ложки;
палички кориці — 4 шт.;
апельсиновий сік (свіжовичавлений) — з 4 апельсинів;
лимонний сік — до смаку;
м'ята — для прикраси.
Приготування.
Зрізати верхівки яблук, очистити їх від шкірки та видалити частину м'якоті разом із серцевиною.
Зовні та зсередини збризнути яблука лимонним соком.
Для начинки змішати нарізану курагу, родзинки, подрібнені волоські горіхи, мед і вершкове масло.
Наповнити яблука приготовленою начинкою, накрити їх зрізаними верхівками та вставити в кожне яблуко по паличці кориці.
Викласти яблука у форму для запікання й полити свіжовичавленим апельсиновим соком.
Запікати яблука в розігрітій до 170-180 °C духовці протягом години, періодично поливаючи їх соком, що накопичується у формі.
Більше новин читайте з GreenPost.







