Догори
Дати відгук

Яблучний пиріг без тіста за 15 хвилин: покроковий рецепт

Ділимося рецептом яблучного пирога без тіста.

1 хв на прочитання25 Листопада 2023, 15:11
Як приготувати яблучний пиріг без тіста за 15 хвилин Як приготувати яблучний пиріг без тіста за 15 хвилин
Поділитись:

Яблучний пиріг – це улюблений десерт багатьох людей. Але не завжди є час і бажання готувати традиційну шарлотку

Можна замінити тісто тонким лавашем і тоді пиріг приготується швидше. Ділимося рецептом яблучного пирога без тіста, який можна приготувати дуже швидко та легко. 

Потрібно підготувати такі продукти:

  • Тонкий лаваш
  • Кілограм яблук (твердих сортів)
  • Столова ложка цукру
  • 50 г вершкового масла

Рецепт приготування

  1. Яблука слід помити та нарізати кубиками. Сковороду з антипригарним покриттям розігрійте і додайте в неї шматочок олії. Коли масло розтечеться, викладіть яблука і на середньому вогні пропарте їх під кришкою. Присипте цукром, щоб вони трохи карамелізувалися.
  2. Поки яблука смажаться, лаваш наріжте однакові шматочки.
  3. Візьміть лист, вистеліть його пергаментом і покладіть один шматочок лаваша. Зверху ложкою викладіть шар із яблук, потім накрийте іншим шматком лаваша і знову викладіть яблука. Подовжуйте так робити, поки не закінчаться яблука, або шматочки лаваша. Верхнім шаром майбутнього пирога має бути лаваш.
  4. Його змастити олією і присипати цукром. Можна за бажанням додати кориці або ванільного цукру.
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте пиріг і знизьте температуру до 150 градусів. Випікайте пиріг 15 хвилин.
  6. Після того, як пиріг охолоне, вийміть його з форми і розріжте на порції.

Смачного!

Свіжі новини на GreenPost.ua

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.