Догори
Дати відгук

Яблучна шарлотка на хлібі — просто винахід для зайнятих кулінарів

Рецепт від знаменитої Джулії Чайлд.

1 хв на прочитання13 Квітня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

У рецепті яблучної шарлотки від знаменитої Джулії Чайлд замість тіста використовується білий хліб. Це просто винахід для зайнятих кулінарів. А який цей пиріг смачний!

Інгредієнти:

яблука — 2 кг;

пряжене масло — 2/3 скл.;

цукор — 1/2 скл.;

цедра лимона — з 1 шт.;

абрикосовий джем — 1/3 скл.;

ваніль — щіпка;

ром — 3 ст. л.;

білий хліб або здобна булка (щільні скибочки) — 13 шт.

Приготування.

Яблука очистити, нарізати кружальцями, обсмажити на маслі 2-3 хвилини. Посипати цукром і цедрою, готувати 5 хвилин, аби шматочки карамелізувалися. Додати корицю, ваніль, джем і ром, смажити ще 2 хвилини.

Духовку розігріти до 220 °С. З хлібних скибок позрізати скоринку й обсмажити на пательні.

Форму для випічки застелити пергаментом, викласти дно і бортики підсмаженими скибочками хліба. Викладати шарами яблука, чергуючи з хлібними обрізками, вмоченими в розтоплене масло.

Запікати в розігрітій духовці 30 хвилин, періодично притискаючи яблука лопаткою.

Дістати з духовки, дати охолонути протягом години, перевернути. Посипати цукровою пудрою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.