- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Яблучна шарлотка на хлібі — просто винахід для зайнятих кулінарів
Яблучна шарлотка на хлібі — просто винахід для зайнятих кулінарів
Рецепт від знаменитої Джулії Чайлд.

У рецепті яблучної шарлотки від знаменитої Джулії Чайлд замість тіста використовується білий хліб. Це просто винахід для зайнятих кулінарів. А який цей пиріг смачний!
Інгредієнти:
яблука — 2 кг;
пряжене масло — 2/3 скл.;
цукор — 1/2 скл.;
цедра лимона — з 1 шт.;
абрикосовий джем — 1/3 скл.;
ваніль — щіпка;
ром — 3 ст. л.;
білий хліб або здобна булка (щільні скибочки) — 13 шт.
Приготування.
Яблука очистити, нарізати кружальцями, обсмажити на маслі 2-3 хвилини. Посипати цукром і цедрою, готувати 5 хвилин, аби шматочки карамелізувалися. Додати корицю, ваніль, джем і ром, смажити ще 2 хвилини.
Духовку розігріти до 220 °С. З хлібних скибок позрізати скоринку й обсмажити на пательні.
Форму для випічки застелити пергаментом, викласти дно і бортики підсмаженими скибочками хліба. Викладати шарами яблука, чергуючи з хлібними обрізками, вмоченими в розтоплене масло.
Запікати в розігрітій духовці 30 хвилин, періодично притискаючи яблука лопаткою.
Дістати з духовки, дати охолонути протягом години, перевернути. Посипати цукровою пудрою.
Більше новин читайте на GreenPost.







