Якщо перед вами постає питання вибору ласощів для дітей і всієї родини, то цей рецепт неодмінно припаде до смаку всім. Цей мармелад — не тільки смачна, а й корисна альтернатива магазинним солодощам. Що ще важливо — ви можете бути впевнені, що він виготовлений із натурального яблучного соку.
Інгредієнти:
желатин — 20 г;
яблучний сік — 250 мл;
цукор — 200 г;
вода — 100 мл.
Приготування.
Спочатку розчинити желатин у яблучному соку і залишити набухати.
Підготувати негустий сироп, змішавши цукор і воду в сотейнику. Поставити сироп на плиту і гріти до розчинення цукру. Сироп повинен нагрітися до перших ознак кипіння, але не кипіти. Тоді вимкнути плиту.
Додати набухлий желатин до готового сиропу і ретельно перемішати, поки желатин повністю розчиниться.
Процідити отриману рідину через сито, щоб уникнути нерозчинених крупинок желатину в мармеладі.
Рідину розлити у форми для застигання. Силіконові форми будь-якого розміру підійдуть для цієї мети.
Потім залишити мармелад застигати в холодильнику. Щоб відокремити мармелад від силіконової форми, тримати форму над окропом протягом близько 5 секунд.
Готовий яблучний мармелад можна подавати до столу, щойно він вийде з форми.
Насолоджуйтеся цим смаколиком разом з усією вашою родиною!
Більше новин читайте на GreenPost.