Високий бісквіт з 4 яєць: рецепт перевірений часом
Він чудово підходить як основа для будь-яких бісквітних тортів та тістечок.
Класичний бісквіт часто використовується як основа для тортів, тістечок та багатьох інших десертів. Випечений бісквіт просочують лікером або джемом, глазурують, змащують кремом або прошаровують мармеладом.
Пухкий, м’який, ніжний бісквіт вийде з висотою до 10 см, якщо готувати його за правильними пропорціями і перевіреним способом.
Рецепт приготування:
На 4 яйця треба взяти форму не більше 22 см.
Яйця збити з 180 г цукру. Але білки відділіть від жовтків: для цього можна взяти звичайну лійку і влити яйце: білок стече, а жовток залишиться.
Білки з дрібкою солі збити міксером спочатку, потім додати цукор, а після вже жовтки. 180 г борошна ввести на низьких обертах. Вилити тісто у форму і випікати протягом 30 хвилин при температурі 160 градусів.
Поки бісквіт випікається, духовку не слід відкривати і намагатися не шуміти. Готовність перевіряти дерев'яною паличкою: якщо проткнувши бісквіт, вона виходить сухою – він готовий.
Більше новин читайте на GreenPost.