Тим, кому влітку хочеться, щоб десерт був не лише смачним, а й холодним, може припасти до смаку граніта — різновид сорбету, який має щільнішу структуру. Це сицилійський десерт, який є колотим солодким фруктовим льодом. Наприклад, можна приготувати вишневу граніту. Для цього знадобляться лише три інгредієнти і зовсім трішки зусиль.
Інгредієнти:
вишня — 600 г;
цукор — 50 г;
вода — 100 мл.
Приготування.
Змішати воду з цукром, довести до кипіння, зняти сироп із плити. Дати охолонути до кімнатної температури.
З вишні видалити кісточки. Скласти вишню без кісточок в чашу блендера, додати сироп, що остигнув.
Пюрувати до однорідності.
Перелити вишневе пюре у морозостійку форму.
Відправити у морозильну камеру на 30-40 хвилин.
Дістати прихоплене морозом пюре з морозилки, перемішати. Знову відправити у морозилку.
Повторювати процедуру підморожування та перемішування через кожні 30-40 хвилин.
Готова граніта може бути гладкою, пюреподібної консистенції (на це піде близько 4 годин).
Або складатися повністю із кристалів льоду (це відбудеться приблизно за 8 годин).
Також ми писали про легкі літні салати з йогуртом: просто і смачно.