Вишнева граніта — простий десерт, для якого знадобляться лише три інгредієнти

1 хв на прочитання17 Липня 2023, 00:36

Готова граніта може бути гладкою, пюреподібної консистенції або складатися повністю із кристалів льоду.

Тим, кому влітку хочеться, щоб десерт був не лише смачним, а й холодним, може припасти до смаку граніта — різновид сорбету, який має щільнішу структуру. Це сицилійський десерт, який є колотим солодким фруктовим льодом. Наприклад, можна приготувати вишневу граніту. Для цього знадобляться лише три інгредієнти і зовсім трішки зусиль.

Інгредієнти:

вишня — 600 г;

цукор — 50 г;

вода — 100 мл.

Приготування.

Змішати воду з цукром, довести до кипіння, зняти сироп із плити. Дати охолонути до кімнатної температури.

З вишні видалити кісточки. Скласти вишню без кісточок в чашу блендера, додати сироп, що остигнув.

Пюрувати до однорідності.

Перелити вишневе пюре у морозостійку форму.

Відправити у морозильну камеру на 30-40 хвилин.

Дістати прихоплене морозом пюре з морозилки, перемішати. Знову відправити у морозилку.

Повторювати процедуру підморожування та перемішування через кожні 30-40 хвилин.

Готова граніта може бути гладкою, пюреподібної консистенції (на це піде близько 4 годин).

Або складатися повністю із кристалів льоду (це відбудеться приблизно за 8 годин).

Також ми писали про легкі літні салати з йогуртом: просто і смачно.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: